Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко
Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився до обговорення «Платформа розвитку територій: децентралізація та регіональний розвиток».


Основна тема дискусії – консолідація зусиль задля продовження реформ.

У вступному слові Олександр Корнієнко наголосив, що в умовах повномасштабного вторгнення вкрай важливо продовжувати розвивати українські громади та території, рухаючи вперед реформу децентралізації.

«Це визнана і партнерами, а головне — українським суспільством реформа. Попри всі проблеми, які щодня створює усім нам війна, — маємо обговорювати, напрацьовувати й готуватися до реалізації важливих кроків реформи вже зараз. Зокрема, серед завдань переглянути й ухвалені рішення, щоб актуалізувати їх до наявних умов й ситуації», — зазначив Олександр Корнієнко.

 

 

Перший віцеспікер зауважив, що Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, а повномасштабне вторгнення поставили перед країною і громадами нові складні виклики.

«Маємо разом шукати відповіді і в сесійній залі, і на місцях, і в експертному середовищі», — сказав він.

 

 

Олександр Корнієнко нагадав, що наступного тижня у Брюсселі відбуватиметься скринінгова сесія щодо відповідності українського законодавства праву Європейського Союзу за такими розділами, як «Реформа державного управління» та «Функціонування демократичних інституцій».

«Прийняття і подальший рух за цими важливими дорожніми картами дозволить нам максимально наблизити законодавчий та управлінський рівень багаторівневого врядування до найкращих європейських стандартів», — повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Завершуючи свій виступ Перший віцеспікер звернув увагу на важливе завдання.

«Попри війну маємо удосконалювати, займатися розвитком й рухатися у бік сильної держави. Сильна держава — це також й спроможні громади, що дозволить водночас більше підтримувати армію», — наголосив він.

Переглядів: 45
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: Олександр Корнієнко
Читайте також: