На Івано-Франківщині з’явиться новий індустріальний парк

Понад дві тисячі робочих місць створять у Калуші (Івано-Франківська область) завдяки заснуванню у місті нового індустріального парку. Рішення про включення парку «Калуш Продакшен» до Реєстру індустріальних (промислових) парків ухвалив Кабінет Міністрів України на засіданні 24 вересня 2024 року.


«Створення нових індустріальних парків — це складова урядової економічної політики  «Зроблено в Україні» та дієвий інструмент залучення інвестицій і розвитку регіонів. Кожен новий парк — це нове виробництво, нові робочі місця, а також збільшення надходжень до державного та місцевого бюджетів», — зазначив заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Ініціатор створення парку — ТОВ «Хімзавод Калуш». Виробничі потужності парку охоплюватимуть виробництво хімічних речовин і продукції, меблів, готових металевих виробів (окрім машин та устаткування), неметалевої мінеральної продукції, паперу та гумових і пластмасових виробів.

Проєкт передбачає розвиток інфраструктури, що створить сприятливі умови для залучення інвесторів, розширення промислових потужностей і стимулювання економічного зростання в регіоні.

Наразі до Реєстру індустріальних (промислових) парків внесено вже 92 індустріальні парки. Нагадаємо, в державному бюджеті на 2024 рік на виконання програми розвитку індустріальних парків закладено 1 мільярд гривень.

Більше новин про індустріальні парки в Україні. 

Переглядів: 100
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: індустріальний парк
Читайте також: