На Полтавщині громадам пропонують подати заявки на конкурс Шкільного громадського бюджету 2024
На Полтавщині громадам пропонують подати заявки на конкурс Шкільного громадського бюджету 2024

З 15 вересня 2024 триває прийом проєктів на конкурс шкільного громадського бюджету Полтавської області, заснований Полтавською обласною радою для залучення молоді та активізації співпраці з органами місцевого самоврядування, виконавчою владою в напрямку підвищення громадянської свідомості шляхом об’єднання ресурсів та зусиль задля вирішення питань соціально-економічного, екологічного та культурного розвитку територій.


Цьогоріч у межах ШГБ, за підтримки ГО “Фундація Ягеллонська” та співфінансуванню з програми “Польська допомога в цілях розвитку” Міністерства закордонних справ Республіки Польща, ініційовано створення нового напряму “Освітні мости: Україна та Польща”.

Метою Напряму є розвиток польсько-української співпраці на рівні молодіжних ініціатив, стимулювання інтересу школярів до вивчення польської мови та культури, залучення молоді до процесу прийняття рішень та розвитку їхніх лідерських навичок, а також створення умов для активної участі школярів у громадському житті та реалізації їхніх ідей. До участі допускаються проєкти учнів закладів освіти, представники яких пройшли відбір і взяли участь у Першому та Другому навчальних таборах для вчителів польської мови (м. Ланьцут, Республіка Польща).

Проєкти-переможці шкільного громадського бюджету фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету та бюджетів місцевих рад у співвідношенні 50х50: до 250 тис. грн – з обласного бюджету та 250 тис. грн і більше – з бюджетів місцевих рад. Винятком є напрям Освітні мости: Польща та Україна. Проєкти-переможці цього напряму фінансуються за рахунок коштів Фундації Ягеллонської (Республіка Польща) та бюджетів місцевих рад у співвідношенні 50х50: до 100 тис. грн – з бюджету Фундації Ягеллонської та 100 тис. грн і більше – з бюджетів місцевих рад.

З оновленим положенням та параметрами можна ознайомитися тут: https://smartregion.pl.ua/documents/sb

Переглядів: 207
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: конкурс
Читайте також: