Саф’янівська та Суворовська громади зміцнюють партнерство за п’ятьма ключовими напрямами
Саф’янівська та Суворовська громади зміцнюють партнерство за п’ятьма ключовими напрямами

4 вересня Саф’янівська та Суворовська громади, що на Одещині, підписали п’ять договорів про міжмуніципальне співробітництво за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».


Саф’янівська та Суворовська громади розпочали співпрацювати ще у 2020 році, коли громади тільки утворилися. Підписання договорів про міжмуніципальне співробітництво стало логічним кроком до зміцнення партнерства.

Громади об’єднали свої зусилля заради здоров’я своїх мешканців, розвитку творчих здібностей дітей, забезпечення прав осіб з особливими освітніми потребами, зберігання соціально-значущих архівних документів і стаціонарного обслуговування людей похилого віку.

Зокрема, жителі Суворовської громади отримають медичну допомогу в Саф’янівській громаді, а діти з особливими освітніми потребами відвідуватимуть там «Інклюзивно-ресурсний центр». У свою чергу люди літнього віку із Саф’янівської громади зможуть отримати соціально-побутову допомогу в Територіальному центрі надання соціальних послуг Суворовської громади. Отже, міжмуніципальне співробітництво забезпечить комплексну підтримку для всіх верств населення в обох громадах.

 

 

Наталія Тодорова, Саф’янівська голова, і Олег Босікевич, Суворовський голова, підписали договори в рамках триденного тренінгу з міжмуніципального співробітництва, організованого Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» в Одесі.

«Завдяки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Агенції регіонального розвитку Одеської області ми підписали договори із Суворовською громадою. Для обох громад це дуже великий крок, тому що потрібно все виконувати в рамках українського законодавства. Сьогодні як ніколи ми маємо підставляти плече одне одному, адже в єдності — наша сила», — зазначила Наталія Тодорова.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» допомагає громадам об’єднати зусилля для досягнення спільних цілей. Міжмуніципальне співробітництво між громадами сприяє розвитку територій, покращенню якості життя населення та зміцненню місцевого самоврядування

Переглядів: 212
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: співробітництво
Читайте також: