Моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад за 2024 рік
Моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад за 2024 рік

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підготував моніторинг стану системи паспортизації бюджетних програм громад-партнерок за 2024 рік, що має на меті допомогти органам місцевого самоврядування покращити системи формування паспортів бюджетних програм та забезпечити їхній моніторинг.


Паспорт бюджетної програми є одним із головних документів управління місцевими бюджетами, який підсумовує результати планування, регламентує виконання та забезпечує контроль за використанням бюджетних коштів. Приділяючи належну увагу паспортам, громади можуть підвищити бюджетну дисципліну.

Моніторингове дослідження, проведене експертами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», виявило низку інституційних та організаційних перепон, що знижують ефективність виконання бюджету та процедур його паспортизації. Це особливо актуально в умовах обмежених ресурсів, втрати доходів і численних соціально-економічних викликів.

Посібник також акцентує на важливості узгодженості паспортів бюджетних програм з просторовими та стратегічними планувальними документами громад, що сприяє кращому управлінню фінансовими ресурсами на місцях.

Документ стане корисним інструментом для громад, які прагнуть вдосконалити систему управління своїми бюджетами та підвищити ефективність використання коштів.

З аналізом можна ознайомитися за посиланням (ЗАВАНТАЖИТИ PDF 1,1 МБ)

Переглядів: 249
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: бюджет
Читайте також: