10 вересня - публічний захід «Місцева статистика в Україні: на шляху від концепції до закону»

Місцева статистика є ключовим інструментом для аналізу та прийняття рішень органами влади всіх рівнів щодо відновлення й розвитку. Дані місцевої статистики – це основа інформаційного забезпечення управління місцевим розвитком, відновлення територій та інфраструктури, планування просторового розвитку, розробки та моніторингу реалізації місцевих стратегій, планів, програм соціально-економічного розвитку, оцінювання ефективності місцевої політики.

З метою вирішення проблеми забезпечення якісними даними процеси прийняття управлінських рішень на всіх рівнях врядування та вдосконалення національної системи статистики з урахуванням кращих практик країн-членів ЄС Урядом було прийнято рішення з розробки концептуальних засад запровадження місцевої статистики в Україні (розпорядження КМУ №270-р. від 26 березня 2024 року).

10 вересня 2024 року з 10:00 до 15:00 Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» проводить публічний захід «Місцева статистика в Україні: на шляху від концепції до закону». Під час заходу буде презентовано концепцію й законопроєкт про місцеву статистику в Україні, які розроблені в межах проєкту «Комплексне дослідження потреб у даних на місцевому рівні та розробки концепції муніципальної статистики й відповідного законопроєкту», який реалізується Центром розвитку інновацій, Львівським університетом імені Івана Франка та Інститутом міста Дрогобич за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

До участі у заході запрошуються представники ключових центральних органів виконавчої влади, народних депутатів України, обласних військових адміністрацій, територіальних громад,  аналітичних організацій, наукових установ, експертного середовища та проєктів міжнародної технічної допомоги.

Для онлайн участі у заході необхідно зареєструватися за посиланням.

Програма заходу та посилання на підключення надійде зареєстрованим учасникам.

Переглядів: 389
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: анонс
Читайте також: