У Бородянці за підтримки Литви і Тайваню відновлено дитячий садок на 120 місць
У Бородянці за підтримки Литви і Тайваню відновлено дитячий садок на 120 місць

24 серпня 2024 року в Бородянці на Київщині відбулося урочисте відкриття відновленого дитячого садка «Піноккіо» на 120 дітей. Проєкт з обладнання дитячого садка реалізовано Центральним агентством управління проєктами (CPVA) Литви. На ці цілі Литва і Тайвань виділили 500 тисяч євро. 


Цей дитсадок — один із трьох дошкільних закладів Бородянки, які зазнали руйнувань унаслідок російської агресії на початку березня 2022 року. Усього з початку повномасштабного вторгнення було пошкоджено або зруйновано понад 3000 шкіл і дитячих садків у всій країні.

Довгий час дитячий садок працював на базі іншого та міг прийняти лише чотири групи. Заклад реконструювали за кошти американської неурядової організації «Hope Foundation». Щоб забезпечити безперебійний освітній процес, необхідно було відремонтувати зовнішню інфраструктуру та обладнати садок усередині. Так коштом Литви та Тайваню тут з’явилися нові ігрові майданчики з доріжками та альтанками, необхідні меблі та обладнання: столи, спортивне обладнання, кухні, а також для облаштування ігрових зон. 

Тепер дитячий садок готовий до очного навчання. У МОН висловили подяку міжнародним партнерам за підтримку у відновленні освітньої інфраструктури. Такі проєкти мають велике значення для забезпечення права українських дітей на якісну освіту, навіть в умовах війни.

Автор фото – CPVA


Литва фінансує проєкти з відновлення в Україні через Фонд розвитку співпраці та гуманітарної допомоги, який також фінансував відновлення садка «Рута» в Ірпені, реконструкцію ліцею та будівництво нового бомбосховища в Бородянці, міжнародний архітектурний конкурс «Школа майбутнього для України», будівництво п'яти нових бомбосховищ для шкіл біля лінії фронту та інші ініціативи з відновлення.

Переглядів: 320
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: відновлення
Читайте також: