450 робочих місць: на Львівщині з’явиться новий індустріальний парк

Новий індустріальний парк «Технологій та бізнесу» з'явиться в Новояворівській територіальній громаді на Львівщині. Рішення про включення цього парку до Реєстру індустріальних (промислових) парків Уряд ухвалив на засіданні 20 серпня, повідомили у Міністерстві економіки України.


«Поява нових індустріальних парків забезпечує населення робочими місцями та збільшує виробництво української продукції. Парк «Технологій та бізнесу» на Львівщині створить до 450 робочих місць у переробній промисловості. Зокрема, це виробництво товарів з високою доданою вартістю – комп’ютери, електрона та оптична продукція, електричне устатковання. Розвиток індустріальних парків є складовою економічної політики «Зроблено в Україні», яка направлена на розвиток саме українського виробника», - зазначив заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Ініціатором створення індустріального парку «Технологій та бізнесу» є Новояворівська міська рада. На розвиток парку передбачається залучити 210,5 млн грн інвестицій за рахунок учасників-інвесторів, а на облаштування парку – 1,4 млн грн з місцевого бюджету.

Включення індустріального парку до Реєстру дає право на державне стимулювання, на яке в бюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд грн. Йдеться про компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до електричних мереж, податкові та митні пільги тощо.

В Україні вже зареєстрований 91 індустріальний парк. Зокрема, в 2024 році це 23-й парк, який внесено до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Більше новин про індустріальні парки в Україні. 

Переглядів: 460
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: індустріальний парк
Читайте також: