Стажування у Верховній Раді надають молодим науковцям безцінний досвід

 

Анна Науменко, аспірантка Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування Національної академії правових наук України, працює державним службовцем та зосереджує свою наукову діяльність на вирішенні питань місцевого самоврядування та покращенні взаємодії між місцевою владою та громадянами.

Анна стала переможницею Всеукраїнського конкурсу на найкращу наукову роботу з питань муніципального права, завдяки чому отримала унікальну можливість пройти двотижневе стажування в Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

«Стажування у ВРУ розширило мої практичні знання у законотворчості, що є важливим для розвитку як науковців, так і правників. У своїй науковій роботі я часто пропоную вдосконалення законодавства у сфері муніципального права. Отримання практичного розуміння процесу розгляду законодавства безсумнівно покращить мою роботу», – зазначила Анна.

Під час стажування Анна готувала юридичні висновки щодо внесення змін до Закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топоніміки, а також до Закону України про правовий режим воєнного стану.

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» надав мені унікальну можливість ознайомитися з практичними особливостями діяльності Комітету ВРУ. Я сподіваюся, що таких проєктів буде більше, щоб наша країна могла отримати користь від мотивованої молоді, натхненних науковців та ефективного розвитку в усіх сферах життя», – сказала Анна.

Ініціатива стажування для молодих науковців, запроваджена Проєктом USAID «ГОВЕРЛА», відіграє важливу роль у залученні наукової спільноти до формування практичних пропозицій щодо вирішення законодавчих питань у межах їхніх досліджень.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує юридичну освіту та професійний розвиток молодих юристів. З 2021 року Академія праці, соціальних відносин і туризму за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» організовує конкурс на найкращу наукову роботу з питань муніципального права. Ця ініціатива підтримує молодих, талановитих юристів і науковців, які цікавляться аналізом і вирішенням проблем місцевого самоврядування в Україні.

Переглядів: 435
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: навчання
Читайте також: