29 серпня - відкритий діалог «Децентралізація на зв’язку»: місцеві бюджети 2025 – тенденції та ризики зміцнення фінансової спроможності громад
29 серпня - відкритий діалог «Децентралізація на зв’язку»: місцеві бюджети 2025 – тенденції та ризики зміцнення фінансової спроможності громад

29 серпня о 12:00 у пресцентрі Українського кризового медіа-центру відбудеться сьомий із серії публічних діалогів «Децентралізація на зв’язку». У фокусі обговорення – місцеві бюджети 2025 – тенденції та ризики зміцнення фінансової спроможності громад.


До участі в заході запрошені представники Міністерства фінансів України, Міністерства освіти і науки України,  Комітету ВРУ з питань бюджету, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, Державного агентства розвитку туризму, асоціацій органів місцевого самоврядування, голови територіальних громад, експерти.

Відкриті питання до спікерів сьомого публічного діалогу «Децентралізація на зв’язку»:

  • Бачення державних фінансових органів пріоритетів і завдань для зміцнення фінансової спроможності громад
  • Мета плану відновлення зарахування 4% ПДФО до державного бюджету. Позиція держави щодо удосконалення сплати ПДФО з урахуванням місця проживання/реєстрації платників
  • Перспективи удосконалення підходів щодо здійснення горизонтального вирівнювання податкоспроможності місцевих бюджетів
  • Чи вилучатиме держава реверсну дотацію в 2025 році
  • Плани щодо спрощення процедури надання громадами одна одній трансфертів
  • Спроможність освітньої мережі громад: освітня субвенція; шкільні укриття, забезпечення пільгового харчування дітей
  • Потенційні можливості/резерви посилення фінансової спроможності громад, у тому числі, законодавче регулювання адміністративного збору; адміністрування місцевих податків і зборів

Подія буде корисною для органів місцевого самоврядування територіальних громад. Якщо ви маєте питання чи пропозиції в контексті визначеної проблематики, тоді доєднуйтеся онлайн до інформаційного заходу «Децентралізація на зв’язку».

Зареєструватися та заздалегідь надіслати питання за визначеною тематикою ви можете за цим посиланням до 15:00 28 серпня.

Трансляція наживо на Facebook-сторінках Програми DOBRE, УКМЦ, Конгресу, порталу «Децентралізація» та Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад.


«Децентралізація на зв’язку» – спільна ініціатива Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), Українського кризового медіа-центру, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад та порталу «Децентралізація». Інформаційні заходи відбуватимуться в межах комунікації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, а саме в частині побудови спроможних громад.

Переглядів: 6770
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: анонс
Читайте також: