«Законопроект №4298 невдовзі направимо до сесійної зали», - Олена Шуляк
«Законопроект №4298 невдовзі направимо до сесійної зали», - Олена Шуляк

Профільний Комітет очікує від асоціацій органів місцевого самоврядування пропозиції до законопроекту №4298 «Про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні».


Про це повідомила голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк під час Форуму громад Прикарпаття «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція».

«Комітет направив відповідні листи до асоціацій органів місцевого самоврядування, чекаємо на їхні пропозиції. Незабаром плануємо направити законопроект до сесійної зали», - сказала Олена Шуляк.

Нагадаємо, в першому читанні законопроект №4298 був ухвалений більше трьох років тому - 4 березня 2021 року.

Навесні цього року за ініціативи Офісу конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України законопроект пройшов Конгресові слухання. За словами керівника Офісу Конгресу В’ячеслава Негоди, реформувавши територіальну організацію влади в Україні, необхідно розуміти, що ефективними в Україні має бути не лише місцеве самоврядування, а й державна влада. Крім того, за його словами, необхідно чітко розмежувати повноваження між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування всіх рівнів.

Під час форуму члени Комітету з питань місцевого самоврядування зазначили також, що 64% ПДФО мають залишитися в громадах.

Відеозапис форуму:

 

 

Організатор Форуму громад Прикарпаття - Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Форум згуртував громади та регіональну владу Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей, а також народних депутатів України, Офіс Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, Мінінфраструктури, асоціацій органів місцевого самоврядування.

Учасники Форуму обговорили питання, що стосуються актуального стану реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, міжнародного територіального співробітництва, викликів для органів місцевого самоврядування на Прикарпатті.

Переглядів: 403
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: Олена Шуляк
Читайте також: