Фандрейзинг: як залучати кошти для створення та розвитку для добровільних пожежних команд

Фандрейзинг вже давно став звичною частиною життя кожного українця. Найбільш простими та поширеними прикладами фандрейзингу сьогодні є збори коштів на автівки для військовослужбовців чи заклики допомогти на волонтерських засадах. Хоча, попри поширену думку, що фандрейзинг = збір коштів, цей термін означає залучення будь-яких необхідних ресурсів: матеріальних, людських, інформаційних тощо.

У розрізі діяльності добровільних пожежних команд фандрейзинг також посідає важливе місце та забезпечує їхнє належне функціонування й подальший розвиток. Адже закупівля обладнання та обслуговування техніки, адміністративні витрати, навчання та тренінги, просвітницькі заходи – все це потребує залучення фінансування.

Про практики фандрейзингу, які можуть бути актуальними для добровільних пожежних команд, розповів консультант Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні Василь Кундрик під час свого виступу в рамках вебінару «Промоційний супровід розвитку та активізація населення для підтримки пожежного руху».

Експерти розповів про можливості фандрейзингу, його види та навіщо командам диверсифікувати джерела фінансування своєї діяльності.

Одним з прикладів публічно-приватного партнерства став кейс Хотинської громади Чернівецької області.

«Публічно-приватне партнерство може бути і досить невеликих масштабів. До прикладу, ДПК Хотинської громади, яка нині є учасницею проєкту “Вогнеборці”, створена на базі фермерського господарства. Таким чином громада надає можливі ресурси для діяльності ДПК, а підприємець – приміщення та лояльне ставлення до своїх працівників, які виявили бажання стати частиною добровільної пожежної команди, тим самим захищати від пожеж як і дане підприємство, так і всю громаду і її сусідів загалом», – розповів Василь Кундрик.

Повний виступ Василя Кундрика дивіться у відео:

 

 

Ознайомитися з презентацією у форматі PDF можна за посиланням.

Більше інформації про добровільний пожежний рух у громадах є на сайті Вогнеборці www.vognebortsi.in.ua та у підрубриці сектору «Безпека» на порталі «Децентралізація».

Переглядів: 410
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: вогнеборці
Читайте також: