Ініціативу «DECIDE: ВІДБУДОВА» представили на URC 2024 у Берліні
Ініціативу «DECIDE: ВІДБУДОВА» представили на URC 2024 у Берліні

У Берліні завершилася Міжнародна конференція з відновлення України Ukraine Recovery Conference 2024. Уперше на URC було широко представлено місцеве самоврядування та громадський сектор. Понад 100 територіальних громад долучилися до заходів URC. Окрема панельна дискусія була присвячена освіті, як ключовому інструменту розвитку людського капіталу.


Команда Проєкту DECIDE у складі менеджерки проєкту DECIDE Валентини Полторак та координаторки компонента 2 проєкту Юлії Молчанової представила європейським партнерам ініціативу «DECIDE: ВІДБУДОВА». Вона реалізується Полтавській, Одеській, Київській та Чернігівській областях. Ініціатива передбачає ремонт 24 укриттів у закладах освіти, а також створення у них освітніх хабів. Окрім того, ми проводимо реконструкцію школи у Чернігові та ІРЦ в Бородянській громаді. Сукупно це сприятиме забезпеченню доступу до якісної та безпечної освіти для понад 17 тисяч дітей.

Уже реалізований в межах Ініціативи «DECIDE: ВІДБУДОВА» проєкт оновлення укриття в Прилиманському ліцеї, що на Одещині, презентували голова Авангардівської селищної ради Сергій Хрустовський та начальниця відділу освіти Ірина Солотинська. У ремонт та облаштування укриття в ліцеї вклали 3,8 млн грн від Проєкту DECIDE та 6,5 млн грн коштів громади. Тепер у ньому є сучасні меблі, STEM-лабораторія, спортивне приладдя, робототехніка, фотостудія та комп’ютерна техніка. Тож діти зможуть продовжувати навчання навіть під час частих повітряних тривог.

 

 

Детальніше про Ініціативу «DECIDE: ВІДБУДОВА» — у додатку. 

Приєднані файли:
Переглядів: 149
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: