Українська делегація повернулася із Форуму молодих німецьких мерів та мерок у Берліні

Делегація на зустрічі із членом Бундестагу Мартін Гасснер-Герцом, фракція «Вільні демократи»

 

Уже втретє делегацію України від Cities4Cities | United4Ukraine приймає Асоціація молодих мерів та мерок у Берліні за підтримки представництва Фонду Ганнса Зайделя в Україні. Цьогоріч знайомилися та знаходили точки дотику лідери громад, які репрезентували географічно цілу Україну: Боярської, Шевченкової, Перещепинської, Красносільської та Копичинецької.


«Попри усі виклики, українські громади готові докладати зусиль, щоб робити Європу кращою, багатшою та безпечнішою», — виголосив на сцені Форуму молодих німецьких мерів та мерок Богдан Келічавий, голова Копичинецької громади, Тернопільської області.

 

Форум молодих німецьких мерів та мерок, Берлін, 15-16 травня

 

Програма візиту була наповнена зустрічами. Зокрема мали діалоги з депутатами, представниками трьох фракцій у Бундерстазі: Мартіном Гасснер-Герцом, Тільманом Кубаном та Йоганнесом Шрапсом. Вони акцентували на:

  • необхідності підтримувати обізнаність німецького суспільства щодо війни;
  • важливості підтримки України та зміцнення зв'язків між країнами;
  • важливості пояснення громадянам значення перемоги України для вільної Європи;
  • окремо відзначили успішні приклади співпраці між українськими та німецькими муніципалітетами, як-от відкриття реабілітаційного центру UNBROKEN у Львові за участю Фрайбурга, що сприяє подальшому залученню німецьких інвестицій

 

Делегація на зустрічі із членом Бундестагу Мартін Гасснер-Герцом, фракція “Вільні демократи”

 

Також на зустрічі із представницями Фонду Бертельсманна, др. Кірстен Вітте та Міріам Космехл, говорили про роль громад у зовнішній політиці. Фонд розвиває Центр сталих громад, який у співпраці із МЗС Німеччини, досліджує роль і вплив німецьких муніципалітетів.

 

На зустрічі із представницями Фонду Бертельсманна, др. Кірстен Вітте та Міріам Космехл

 

«Для мене цей візит є символічним. Коли я пройшов курс по міжнародній співпраці для громад від Cities4Cities | United4Ukraine, то розпочав співпрацю зі словенським муніципалітетом. Тепер після цього форуму маю знайти партнера у Німеччині. Впевнений, що все вийде. Дякую за підтримку громад!», — поділився враженнями Ярослав Цвіркун, голова Перещепинської громади Дніпропетровської області.


Cities4Cities | United4Ukraine – партнерські ініціативи, які об’єднали зусилля у вересні 2022.  United4Ukraine започаткували SALAR International.org.ua  та місто Львів (Україна) за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida). Сities4Cities було засновано містом Зіндельфінген (Німеччина) під патронатом Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Переглядів: 634
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: