Львів побратався з Франкфуртом-на-Майні
Львів побратався з Франкфуртом-на-Майні

Франкфурт-на-Майні, став новим містом-побратимом Львова. Це 24 місто в світі та третій німецький муніципалітет, з яким Львів налагодив партнерські відносини.


Про це повідомив Львівський міський голова Андрій Садовий.

«Хочу подякувати меру Франкфурта Майку Йозефу. Треба мати велику відвагу та беззаперечну впевненість, щоб починати нові партнерства з країною, що перебуває у війні. Це не просто фіксація моменту, а дуже чіткий знак віри та залученості у нашу спільну перемогу. Під час підписання угоди, мер наголосив на європейському майбутньому України. Завдяки таким партнерам ми вже фактично є членами європейської родини. Ця співпраця наближає нас до дня офіційного вступу до ЄС», – зазначив Андрій Садовий.

До слова, у Франкфурті знаходяться головний офіс Національного банку та головний офіс Європейського Центрального банку. Відтак, окрім підписання угоди про партнерство з містом, мер Львова провів зустрічі з банкірами, в тому числі з банком KfW, які свого часу надали грант у 6 мільйонів євро на будівництво трамваю на Сихів.

Загалом містами-побратимами Львова на сьогодні є: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рочдейл, Жешув, Тбілісі, Фрайбург, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула-Пола, Рейкʼявік, Катовіце, Грац, Мехелен та Франкфурт.

Все про міжнародне партнерство громад – на порталі «Децентралізація» у рубриці «Партнерство задля відновлення та розвитку».

«Децентралізація» звертає також увагу, що тепер на порталі працює нова рубрика «Євроінтеграція громад».

Переглядів: 788
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: