Громади сформували бачення розвитку своїх областей
Громади сформували бачення розвитку своїх областей

Упродовж березня та квітня представники майже усіх громад Одещини, Закарпаття, Рівненщини, Волині та Львівщини взяли участь у стратегічних сесіях щодо планування просторового розвитку  своїх регіонів . Ці заходи бути ініційовані Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» заради оновлення регіональних стратегій з урахуванням умов війни та набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС. 


Під час стратегічних сесій громади презентували, як бачать розвиток своїх громад і областей  — і відразу наносили це на мапу: де і як буде розташовуватися магазин, лікарня чи індустріальний парк, як краще організувати мартшрут до соціальних закладів і управління відходами тощо.

 

 

Ціль заходів – гармонізувати стратегічне, просторове та бюджетне планування з оптимальним використанням ресурсів та фокусом на добробут жителів, чисте довкілля, перспективи для потенційних інвесторів і збереження культурної спадщини.

Представники громад працювали разом з обласними та районними військовими адміністраціями, обласними радами, експертами та громадськістю. Ключовим джерелом інформації для учасників про ресурси, потреби та можливості регіонів стали дані з Аналітичних порталів областей, які були розроблені за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та допомогли ухвалити обґрунтовані рішення. Далі пропозиції громад ляжуть в основу оновлених регіональних стратегій.

Це унікальний формат обговорення, яке провели вперше в Україні з ініціативи Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», щоб підтримати зусилля Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у гармонізації стратегічного, просторового та бюджетного планування, а також створенні єдиних підходів до розробки стратегічних документів на усіх рівнях.

 

Переглядів: 384
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: