У школі Варвинської громади відремонтували та облаштували укриття за підтримки DECIDE
У школі Варвинської громади відремонтували та облаштували укриття за підтримки DECIDE

У Журавській ЗЗСО І-ІІІ ст імені Георгія Вороного, що у Варвинській громаді Чернігівської області, відкрили оновлене укриття, яке відремонтували та облаштували за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE в межах ініціативи «DECIDE: ВІДБУДОВА».


У ремонт 284 квадратних метрів площі вклали 2,4 мільйони грантових коштів від Проєкту DECIDE. Ще 500 тисяч гривень - співфінансування від Варвинскої громади.

В укритті є зручні меблі, комп’ютерна техніка, тематичне зонування.

Нове укриття здатне умістити одночасно 300 дітей. Що вкрай важливо, адже повітряна тривога лунає на Чернігівщини по кілька разів на день. Тож потрібно було створити простір, де діти не просто мали б можливість продовжувати офлайн-навчання, а й відчували себе комфортно та безпечно.

Комфорт простору перевірили учні школи, які уже встигли провести в ньому уроки і позакласні заняття.

 

 

Аби залучити учнів школи до планування та моделювання простору укриття, уже цього тижня експерти DECIDE проведуть тематичні тренінги.

До речі, це не єдине вже готове укриття, облаштоване в межах Ініціативи “DECIDE: ВІДБУДОВА”. Якими вийшли інші, розповімо у наших наступних публікаціях.

Нагадаємо, «DECIDE: ВІДБУДОВА» – це ініціатива Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що покликана допомогти громадам Чернігівської, Одеської та Полтавської областей у відновленні шкіл та облаштуванні шкільних укриттів.

Наразі DECIDE реалізує 27 проєктів у 23 громадах, а також ремонтує інклюзивно-ресурсний центр в Бородянці Київської області, на базі якого буде створено, зокрема, і центр раннього втручання. 

Переглядів: 687
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: