Підгородненська громада: крок до нового етапу розвитку
Підгородненська громада: крок до нового етапу розвитку

Підгородненська територіальна громада Дніпропетровської області робить ще один крок у покращенні інвестиційного клімату та стимулюванні економічного зростання. Завдяки співпраці з Центром розвитку інновацій в рамках реалізації проєкту «Посилення демократичних процесів у територіальних громадах» за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» там розпочали роботу над інвестиційним паспортом громади.


Інвестиційний паспорт - це важливий маркетинговий та інвестиційний інструмент, який презентує наявні ресурси та можливості для потенційних інвесторів. Він стане основою для залучення коштів у розвиток Підгородненської громади та створення нових робочих місць. Сприятливі географічні умови, багатство природних ресурсів, зручне транспортне сполучення, кваліфікована робоча сила та щира підтримка місцевої влади роблять цей край надзвичайно привабливим для інвесторів.

Робоча група вже розпочала роботу над паспортом. Зокрема, вже провели низку зустрічей з представниками громади, до яких залучили як представників громадянського суспільства, так і бізнесу, та обговорили пріоритетні напрями та таймлайн роботи над інвестиційним паспортом, визначили інвестиційно-привабливі та цікаві проєкти.

 

 

Так, 21 березня 2024 року команда Підгородненської громади взяла участь в експертному заході “Посилення демократичних процесів на місцевому рівні під час війни” який відбувся в місті Київ. До складу делегації громади увійшли представники бізнесу, ветеранського руху та ВПО. Друга половина заходу була присвячена попередній підготовці до розробки інвестиційного паспорта громади у супроводі експертів проєкту. Варто зазначити, що команда Підгородненської громади презентувала продукцію, яка виробляється їх підприємцями, зокрема, макаронні вироби ТМ “Закрома” та “Pastalina” (ФОП Романовський О.Р.), а також  свою бізнес-ідею з виробництва цікавих дитячих освітньо-ігрових наборів з вирощування мікрогріна ТМ “Насіннятко” представили власники місцевого бізнесу пан Іван та пані Тетяна (ФОП Руденко І.І.).

 

 

За результатами робочих зустрічей з експертами було виявлено, що Підгородненська громада дійсно має значний потенціал для розвитку:

  • Сприятливі географічні умови;
  • Наявність природних ресурсів, які можуть бути використані при створенні рекреаційних баз;
  • Розвинена транспортна інфраструктура;
  • Наявність родючих земель та розвинене сільське господарство (зокрема, фермерство);
  • Кваліфікована робоча сила;
  • Співпраця з ЗВО щодо інфраструктурного розвитку;
  • Потужна підприємницька база та сприятливий бізнес-клімат;
  • Активна підтримка місцевої влади.

У результаті аналізу потреб Підгородненської громади були визначені пріоритетні напрями для інвестування, які й будуть покладені в основу формування інвестиційної пропозиції громади:

  • Переробка  та зберігання агропродукції;
  • Необхідність будівництва логістичного комплексу повного циклу;
  • Підтримка та розвиток бджільництва;
  • Зберігання продукції ягідних господарств, сприяння їх максимальної концентрації на території громади;
  • Побудова рекреаційного комплексу;
  • Забезпечення громади сучасним сміттєпереробним комплексом з можливістю виробництва біопалива;
  • Підтримка і розвиток програм побудови соціального житла для ВПО;
  • Забезпечення громади альтернативними джерелами енергетики з метою зниження залежності від класичних енергоносіїв та зниження варто обслуговування соціально важливих інститутів громади;
  • Створення бізнес-інкубатора для ветеранів та учасників бойових дій
  • Розвиток креативних, інноваційних, новаторських стартапів та бізнесів.

Якщо ви маєте пропозиції щодо відновлення та розвитку інвестиційного клімату Підгородненської громади, можете надати їх за посиланням.

“Одним з інструментів, який є найбільш повним інформаційним джерелом про ресурси громади для інвестора,- є інвестиційний паспорт громади. Він може містити не лише загальну інформацію про громаду та її конкурентні переваги, а й інформацію про конкретні об’єкти - вільні приміщення, земельні ділянки, діючі підприємства та умови які заважають їх розвитку тощо. Окрім того, варто зазначити, що інвестиційний паспорт є елементом стратегічного планування розвитку громади. Це є також важливий аргумент на користь, бо хороший партнер – відкритий, прогнозований і передбачуваний. Саме такою наша громада і має бути на шляху до успіху. Впевнені що отриманий результат створить нові можливості та стане черговою цеглинкою у фундаменті для подальшого сталого розвитку та процвітання нашої громади”, - зазначив Євген Роменський, головний спеціаліст відділу інвестицій та європейської інтеграції Підгородненської територіальної громади.

Очікується, що успішна реалізація інвестиційного паспорта не лише зміцнить економічну базу Підгородненської громади, але й стане прикладом для інших регіонів, демонструючи ефективність проактивного підходу до залучення інвестицій та розвитку місцевої економіки.


Впровадження цього проєкту стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). ГС “Центр розвитку інновацій” реалізує проєкт «Посилення демократичних процесів у територіальних громадах» за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Переглядів: 420
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: інвестиції
Читайте також: