Розробка Статуту територіальної громади - нова програма підтримки від U-LEAD
Розробка Статуту територіальної громади - нова програма підтримки від U-LEAD

Бажаєте унормувати відносини з громадськістю та посилити взаємодію з жителями? Маєте необхідність врегулювати інструменти локальної демократії на місцевому рівні? Прагнете відкрито, прозоро і дієво залучати жителів до прийняття рішень на місцевому рівні? Долучайтеся до Програми підтримки від «U-LEAD з Європою».


Що це?

Це можливість за підтримки експертів підготувати Статут територіальної громади та пакет документів для його затвердження, реєстрації та впровадження.

У межах Програми підтримки учасники:

  • створять локальне правове підґрунтя для запровадження системного залучення мешканців громади до процесу прийняття рішень на місцевому рівні
  • закріплять законодавчі інструменти участі громадськості в єдиному уніфікованому документі
  • забезпечать інклюзивність та прозорість місцевого самоврядування у питаннях залучення громадян до вирішення питань місцевого значення
  • розроблять проєкт Статуту територіальної громади;
  • напрацюють проєкти - рішення ради про затвердження Статуту територіальної громади, Положення про місцеві ініціативи, Положення про електронні петиції, Положення про громадські слухання
  • підготують документи для державної реєстрації Статуту територіальної громади
  • отримають експертну консультаційну допомогу на всіх етапах підготовки документів
  • налагодять співпрацю з колегами з інших громад України

Коли?

Дванадцять тижнів, починаючи з 30 травня 2024 року. Усі заходи проводитимуться онлайн та є безкоштовними для учасників.

Хто може взяти участь?

У Програму підтримки «Розробка статуту територіальної громади» будуть відібрані команди (по 5 осіб в кожній) з 10 територіальних громад з населенням до 50 тисяч осіб, які не перебувають на тимчасово окупованій території, мають технічні можливості (мікрофон, камера) приєднання до онлайн заходів, готові до розробки та затвердження Статуту територіальної громади, а також до проходження процедури його державної реєстрації в органах юстиції.

До складу команд можуть входити: профільний заступник, секретар ради, керуючий справами виконкому у разі покладення на них повноважень по загальній організації процесу роботи, посадова особа, відповідальна за ведення юридичної роботи та за зв’язки з громадськістю, депутат ради, спеціаліст, представники громадськості.

Як взяти участь?

Для участі у відборі необхідно заповнити заявку, що додається та надіслати її на електронну адресу: regops.u-lead@giz.de до 18:00 3 травня 2024 року, в темі повідомлення вказавши «Статут_ Назва громади_Область» у форматі MS Excel. Дізнатися деталі участі у Програмі підтримки можна на Заході-презентації, що відбудеться 23 квітня 2024 року о 14:00 год. Посилання на захід.

Переглядів: 180
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: навчання
Читайте також: