Новий тренінг «Навички фахівця сучасного ЦНАП» для громад Черкащини
Новий тренінг «Навички фахівця сучасного ЦНАП» для громад Черкащини

18-19 квітня у Черкасах команда шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» провела новий тренінг «Навички фахівця сучасного ЦНАП», в якому взяли участь 40 співробітників ЦНАП з 27 громад.


Тренінг спрямований на підвищення кваліфікації фахівців ЦНАП, які працюють на посаді не більше року, та спеціалістів, які потребують нагальної актуалізації знань. Протягом двох днів учасниці та учасники дізналися про такі аспекти роботи, як особливості правового статусу та повноваження адміністратора, складові ефективної мережі доступності послуг у громаді, можливі сервіси та інші види послуг у ЦНАП.

Марина Ройко та Алла Ковальчук, керівниці ЦНАП Здолбунівської та Нововолинської громад, поділилися своїм досвідом щодо інтеграції та організації надання у ЦНАП послуг для ветеранів та членів їх сімей, а також адміністративних послуг соціального характеру.

Захід відбувся у партнерстві з Черкаською обласною військовою адміністрацією.

– Минулоріч у ЦНАПах області надали 600 тисяч послуг, – зауважив Олександр Турченяк, перший заступник голови Черкаської ОДА, під час вітального слова – Спільно з партнерами ми намагаємося проводити роботу, щоб максимально наблизити адміністративні послуги для жителів області. Нині в усіх 66 територіальних громадах діє ЦНАП. Загалом в області налічується 193 точки доступу до адміністративних послуг.

Окремі сесії нового тренінгу присвячені правилам і технікам ефективної комунікації, механізмам виникнення та вирішення конфліктів, методам психологічного відновлення, інструментам інформування мешканців про послуги ЦНАП та гендерній складовій у роботі ЦНАП – системі та інструментам визначення потреб жителів громади.

 

Переглядів: 4795
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: адміністративні послуги
Читайте також: