У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну діяльність
У Овруцькій громаді роблять ставку на проєктну діяльність

Створити сектор проєктного менеджменту – таке рішення прийняла Овруцька громада, беручи участь у програмі підтримки «Створення проєктного офісу в громаді» U-LEAD.


Наприкінці березня команди 10 громад з усієї України розпочали свій унікальний шлях створення проєктного офісу. Серед них — Овруцька громада з Житомирської області, яка за результатом конкурсу стала учасницею програми підтримки «Створення проєктного офісу в громаді» від «U-LEAD з Європою».

Овруцька громада однією з перших зазнала нищівних ударів ворога. Соціальна та комунальна інфраструктура зазнала руйнувань через ракетні обстріли та бомбардування. Довелося швидко шукати підтримку для відновлення і думати по розвиток території та залучення ресурсів. Про це розповіла головна спеціалістка відділу економічного розвитку і залучення інвестицій Овруцької міської ради Софія Кравчук.

«Один із найкращих варіантів для відбудови і сталого розвитку ми побачили у залученні грантових коштів. Для цього необхідні певні навички і знання проєктного менеджменту. І як тільки U-LEAD оголосила відбір на участь у програмі підтримки — ми побачили в цьому перспективу, ми зрозуміли, що це той самий шанс, якого ми чекали», — розповіла фахівчиня.

Команда громади дуже серйозно ставиться до участі в навчанні. Вони вже створили сектор проєктного менеджменту та проводять конкурс на заміщення двох вакансій спеціалістів у цьому підрозділі.

Як зазначила Софія Кравчук, співробітники міської ради вже мають певний досвід у написанні грантових заявок і знання проєктного менеджменту:

«У співпраці з ГО "Ініціативна молодь Овруччини" ми змогли залучити 1,5 млн грн на розширення молодіжної політики і створення культурного простору — центру спільнототворення; також на лікарні встановили сонячну електростанцію у співпраці з ГО "Еко Клуб"».

Участь у програмі підтримки передбачає участь команд фахівців у семінарах та тренінгах, на яких вони отримають знання не лише зі створення проєктного офісу в громаді, а і зрозуміють як організувати його роботу, також дізнаються про ефективні методи промоції та співпраці з донорськими організаціями.

«Створенням сектору проєктного менеджменту ми зможемо досягти сталого економічного зростання, допомогти малому і середньому бізнесу, збільшити кількість працевлаштованого населення, впроваджувати проєкти зеленої енергетики і створити в громаді гідні умови для життя і дозвілля всіх категорій населення», — зазначила Софія Кравчук.

Овруцька громада співпрацює з Програмою U-LEAD не один рік. У 2022 році громада стала однією з 60 учасниць комплексної навчальної програми U-LEAD «Громада дружня до бізнесу». За результатами участі вони ініціювали проєкт трансформації місцевої бібліотеки у креативний простір «KOLOHUB». Цю ініціативу вдалося реалізувати за підтримки Cedos та Western NIS Enterprise Fund.

«Проєктна діяльність — це комплексна і системна робота всіх підрозділів громади, яка вимагає часу і знань. Більше того, якісна проєктна заявка має ґрунтуватися на ретельному аналізі ситуації в громаді, містити розрахунки, бути якісно прописаною відповідно до вимог грантодавця. І добре, якщо в громаді проєкти пишуть всі, але краще, якщо є структура або фахівець, який відповідає за цю діяльність, координує і планує її», — прокоментував Василь Невмержицький, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» на Житомирщині.

Переглядів: 383
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: інвестиції
Читайте також: