Увага! «Європейська інтеграція громад» - нова рубрика на порталі «Децентралізація»
Увага! «Європейська інтеграція громад» - нова рубрика на порталі «Децентралізація»

Яка роль громад у європейській інтеграції? Які можливості для місцевого самоврядування відкриває процес зближення України з ЄС, а головне – які переваги та вигоди отримають люди? Які завдання необхідно реалізувати в процесі євроінтеграції і хто саме має це робити? Де отримати знання, які допоможуть виконувати євроінтеграційні завдання? Які вже можливості відкриті для українських громад?

Відповіді на ці та інші питання портал «Децентралізація» шукатиме спільно з партнерами – проектами і програмами міжнародної технічної допомоги. А для зручності користувачів порталу – ці відповіді ми акумулюватимемо в одній рубриці «Європейська інтеграція громад».


«Децентралізація» висловлює вдячність  ініціативі Cities4Cities | United4Ukraine за співпрацю у створенні рубрики (читати: за ініціативність, професійність, оперативність, креативність) і запрошує до її наповнення корисними для органів місцевого самоврядування матеріалами всіх, хто працює над реалізацією завдань європейської інтеграції – профільні парламентські комітети, органи виконавчої влади, проєкти та програми міжнародної технічної допомоги, інституції громадянського суспільства.

Нагадаємо, зближення України з Європейським Союзом як на рівні законів, так і на рівні правил та звичаїв, що існують у суспільстві – це те, що називають європейською інтеграцією і її кінцевим результатом має стати вступ України до ЄС.

Це стратегічний курс нашої держави, який закріплений в Конституції України.  

23 червня 2022 року Європейська Рада ухвалила історичне рішення надати Україні статус кандидата на членство в ЄС. У великій мірі цьому рішенню сприяла реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади за принципом децентралізації, про що йшлося у висновку Європейської Комісії щодо заявки України на членство в Європейському Союзі.

Однак євроінтеграція не відбувається сама по собі. Вона потребує втілення подальших якісних змін в багатьох сферах суспільного життя. А це вимагає злагодженої роботи всіх гілок влади та місцевого самоврядування всіх рівнів. Чимало завдань стоїть перед місцевим самоврядуванням базового рівня – рівня територіальних громад.

Переглядів: 495
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: євроінтеграція
Читайте також: