U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси
U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти донорів U-LEAD змогла придбати шкільні автобуси для семи громад.


Підтримка громад у створенні комфортних та безпечних умов для відновлення шкільного навчання у очному форматі – одна з цілей ініціативи «Відновлення місцевих шкіл задля стійкості», що впроваджується U-LEAD за фінансової підтримки Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської Комісії. Однією з складових ініціативи було придбання шкільних автобусів для громад, чиї школи були відновлені в рамках ініціативи (мова про школи, відновлені завдяки співпраці з Фондом "Сміливі" у Київській, Чернігівській, та Харківській областях).

Потреба у шкільних автобусах завжди була високою в Україні, особливо в сільських районах та громадах з численними населеними пунктами, розташованими на значній відстані один від одного. З початком повномасштабної війни потреба стала ще більш критичною:

  • Багато транспортних засобів, включаючи шкільні автобуси, були знищені або частково пошкоджені під час окупації або бойових дій.
  • Російські військові викрадали шкільні автобуси під час окупації.
  • У багатьох громадах школи були серйозно пошкоджені внаслідок обстрілів, що унеможливило навчання там, і навчання в очній формі відновилося лише в деяких. Дітей перенаправили до шкіл, що працюють, що збільшило потребу в транспортуванні, особливо з віддалених районів.
  • Деякі автобуси були виділені для військового використання в перші місяці війни. Ця практика була винятковою і більше не продовжується.

На основі наявних коштів проекту та поточних ринкових цін U-LEAD змогла придбати 7 шкільних автобусів для таких громад: Іванківська, Макарівська, Борзнянська, Ічнянська, Новобасанська, Балаклійська, Печенізька. Ці зусилля дозволять учням комфортно добиратися до своїх шкіл, які також були відновлені завдяки співпраці з Фондом "BRAVE" в рамках цієї ініціативи.

Переглядів: 876
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: відновлення
Читайте також: