Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту
Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі Зав’язанці та загалом підвищує обізнаність місцевих мешканців про цивільних захист.


Громада взяла участь у трьохрічному проєкті Фонду міжнародної солідарності «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні». Завдяки фінансуванню Фонду, 12 добровольців громади отримали можливість пройти спеціалізоване навчання за програмою для членів добровільної пожежної охорони на базі ДСНС України, а також оновити матеріально-технічну базу на загальну суму 108,3 тис. злотих.

В ході проєкту, члени пожежної команди відвідали з навчальним візитом Польщу та пройшли дводенне навчання з домедичної допомоги.

Наразі Мостиська громада популяризує добровільний пожежний рух серед мешканців та молоді, зокрема й в рамках участі у грантовій програмі «Конкурс мікрогрантів – Україна 2023/UA-CP». За допомогою закупленого спорядження і навчальних матеріалів, загальною вартістю 183 тис. грн, громада провела практичні заняття, ігрові вправи та тренінги на пожежну тематику та з надання домедичної допомоги.

Більше про мотивацію вогнеборців села Зав’язанці та шлях розвитку їхньої пожежної команди – дивіться у сюжеті DW:

 

 

Переглядів: 1293
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: безпека
Читайте також: