Щоб збільшити дохід бюджетів об’єднаних громад Буковини, створено спеціальну асоціацію

Пройшло сто днів після того, як затверджено перспективний план формування територіальних громад Чернівецької області.

«100 днів, які минули, були саме тими, які визначали організаційні структури наших територіальних громад: потрібно було вносити зміни до статутних документів різних установ, приймати рішення щодо виготовлення інших документальних матеріалів, які б дали змогу працювати в медицині, освіті, культурі та інших напрямках», - про це сьогодні у Чернівцях, під час засідання круглого столу «100 днів об'єднаних громад. Перші кроки та перспективи» зазначив голова Глибоцької селищної об'єднаної громади Григорій Ванзуряк.

Він розповів, що ряд громад (зокрема Глибоцька, Сокирянська ) розпочали роботу по набранні повноважень з питань реєстрації. «Перші платежі з послуг реєстрації речового майна почали надходити об'єднаним територіальним громадам. Приємно наголосити на тому, що у нас, на щастя, немає ніяких суперечностей в напрямку культури, освіти, адже заклади функціонують у тому самому статусі, що функціонували, просто ще з додатковим, пильним оком територіальної громади», - зазначив Г. Ванзуряк.

Найближчим часом об'єднані громади намагатимуться перебрати функції архітектурно-будівельного контролю, зокрема 50 громад на території України це вже зробили.
Як відмітив Григорій Ванзуряк, це один із тих моментів, який дозволить збільшити дохідну частину бюджетів громад. Тому задля збільшення ресурсів для об'єднаних громад було ініційовано створення Агенції розвитку об'єднаних територіальних громад, яка б займалась написанням транскордонних та європейських проектів.

«Голови об'єднаних громад дійшли до того, що потрібна агенція або спеціалізована асоціація, яка розроблятиме ці проекти для нас. Ми безпосередньо візьмемо на себе зобов'язання утримання цієї структури, яка функціонуватиме за походженням представників обласної у приміщенні обласної ради та облдержадміністрації. Згодилася працювати і очолювати виконавчим директором цієї асоціації Неля Борисівна Малько, тому наразі йде підготовка усіх документів для функціонування цієї структури», - додав Григорій Ванзуряк.

Область:

Чернівецька область

Джерело:

«Чернівці ТВ»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...