16 громад з 10 областей отримали техніку для надання адміністративних послуг
16 громад з 10 областей отримали техніку для надання адміністративних послуг

16 громад з 10 областей України отримали техніку для надання адміністративних послуг мешканцям від шведсько-українського проєкту PROSTO "Підтримка доступності послуг в Україні".


Кризова підтримка включає ноутбуки, джерела безперебійного живлення, багатофункціональні офісні пристрої тощо. 12 із 16 територіальних громад отримали техніку для надання послуг мешканцям старостинських округів. Михайло-Лукашівська громада Запорізької області отримає авто та обладнання для надання послуг в форматі "Виїзне ВРМ".

Марина Бобраніцька, начальниця управління системного розвитку надання адмінпослуг Міністерства цифрової трансформації України зазначила:

"Спроможність старост надавати адміністративні послуги є критично важливою для забезпечення доступності послуг у віддалених населених пунктах громад. Дякую шведським партнерам за комплексну підтримку цього напрямку, яка охоплює також інституційний супровід громад та навчання старост”.

Відповідно до моніторингу розвитку мережі ЦНАП, станом на 3 квартал 2023 року, 352 старостинських округи та 2645 віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАП надають послуги мешканцям.

Сума цієї тендерної закупівлі склала 1,8 мільйона гривень. Загалом, 162 громади, в яких проживають майже 3 мільйони мешканців, отримали кризову підтримку проєкту PROSTO по відновленню роботи ЦНАП та покращенню доступу мешканців до послуг.

Переглядів: 2478
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: адміністративні послуги
Читайте також: