В Олицькій громаді Волинської області запрацював Центр надання адміністративних послуг
В Олицькій громаді Волинської області запрацював Центр надання адміністративних послуг

Олицька громада Луцького району Волинської області відкрила сучасний ЦНАП. Центр надаватиме більше 170 видів адміністративних послуг 11 тисячам мешканців громади. ЦНАП розмістився в приміщенні селищної ради, де створені зручні та комфортні  умови для роботи з клієнтами - жителями громади.


Простір ЦНАП облаштований за усіма нормами безбар’єрного  простору, є дитячий куточок, встановлено комп’ютерну і копіювальну техніку та платіжний термінал для зручності розрахунків, працює Wi-Fi для відвідувачів. Стаціонарний офіс розрахований на 6 робочих місць, ще 4 віддалених робочих місця адміністраторів ЦНАП планують розташувати у старостинських округах.

ЦНАП надає 170 послуг, зокрема, реєстрації актів цивільного стану, місця проживання, бізнесу і нерухомості, надання пільг та субсидій.

Олександр Прендецький, голова Олицької громади, зазначив:

«Відкриття Центру надання адміністративних послуг є великою подією для нашої територіальної громади. Новий Центр дозволить громадянам отримувати необхідні адмінпослуги у зручний для них спосіб, сприяючи покращенню доступності та якості послуг. Ми відкриваємось із базовим пакетом надання послуг, з часом плануємо докупити обладнання і виготовляти паспорти громадян України у формі картки та для виїзду за кордон».

 

 

Адміністратори центру надають послуги для населення та бізнесу у форматі «єдиного вікна» та «прозорого офісу», що дозволяє вирішити декілька питань за один візит. З обласного бюджету на облаштування ЦНАПу було спрямовано 1 млн грн., ще 1,5 млн. гривень було виділено з бюджету громади.

Олександра Момот, керівниця ЦНАП, сказала:

«Нaша громада налічує понад 11 тисяч жителів. На території громади 17 сіл. Маємо 4 старостинські округи: Дернівський, Покащівський, Дідичівський та Жорнищенський, в  яких у майбутньому будуть створені віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП і будуть надаватися такі ж послуги як в ЦНАП. Загалом, поки що Центр надає більше 170 базових послуг, надалі будемо лише збільшувати їх кількість».

 

 

Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру громаді надали міжнародні партнери – шведсько-український проєкт PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні“.
Роман Матвійчук, експерт проєкту PROSTO, прооментував:

«Олицька громада була дуже зацікавлена у відкритті власного ЦНАП. Адже адміністративний центр громади розташований на відстані понад 40 км від районного центру (як теперішнього, так і колишнього). Глибоко усвідомлюючи потребу мешканців мати доступ до якісних послуг безпосередньо у громаді, голова громади та селищна рада залучили різноманітні доступні ресурси, у т.ч. міжнародної технічної допомоги. Для відвідувачів ЦНАП дуже важливими є і якомога ширший перелік доступних послуг, і ефективне обслуговування підготовленим персоналом, і належні умови для отримання послуг. Бажаю якісного сервісу для мешканців громади та подальшого розвитку ЦНАП».

Переглядів: 3496
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: адміністративні послуги
Читайте також: