“Вірю, що повернуся розвивати рідний Лиман”: Історія випускниці програми стажування молоді
“Вірю, що повернуся розвивати рідний Лиман”: Історія випускниці програми стажування молоді

Юлія Чухрій переїхала з міста Лиман Донецької області до Здолбунівської громади, що на Рівненщині. Лиман, що розташований на лінії фронту російсько-української війни, пережив важкі бої навесні-восени 2022 року. У жовтні 2022 року місто було звільнене українською армією, але зазнало значних руйнувань. Постраждала також місцева залізнична станція.

Сім’я Юлії, яка працювала на залізниці, була змушена переїхати через активні бойові дії в місті. Щоб краще інтегруватися в нову громаду і краще дослідити новий регіон, Юлія подала заявку і пройшла відбір для участі в програмі стажування в органах місцевого самоврядування від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Упродовж 10 днів Юлія знайомилася з роботою міської ради.

Дівчина розповідає:

“Під час стажування я ознайомилася зі структурою міськради та її виконавчого комітету, дізналася про специфіку роботи відділів ради, брала участь у різноманітних заходах”.

Юлія пройшла стажування в Департаменті містобудування, архітектури та цивільного захисту населення і поділилася своїми враженнями:

“Стажування було цікавим та пізнавальним. Тепер я чітко розумію, як працює цей злагоджений механізм — міська рада. Як ВПО я отримала досвід, який стане в пригоді для вирішення побутових та соціальних питань — як зараз, так і після повернення додому. Вірю, що повернуся розвивати рідний Лиман”.

Після стажування Юлія отримала пропозицію і долучилася до консультативно-дорадчого органу Ради з питань ВПО при Здолбунівській міській раді:

“Тепер я беру участь у її роботі з чітким розумінням завдань та цілей її діяльності”.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримав 22 громади у впровадженні програми стажування молоді в органах місцевого самоврядування. Програма заохочувала молодих людей долучатися до роботи в органах місцевого самоврядування своїх громад, надаючи їм можливість впливати на ухвалення рішень на місцевому рівні.

Понад 70 молодих людей пройшли стажування в межах програми, отримавши цінний практичний досвід та розуміння роботи органів місцевого самоврядування у своїх громадах. В результаті 9 із 70 стажерів отримали роботу в органах місцевого самоврядування та регіональної влади.

Переглядів: 2216
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: молодь
Читайте також: