У Лосинівській громаді розпочинає роботу Центр надання адміністративних послуг
У Лосинівській громаді розпочинає роботу Центр надання адміністративних послуг

27 жовтня 2023 року Лосинівська територіальна громада відкрила сучасний Центр надання адміністративних послуг.


ЦНАП облаштовано на першому поверсі адміністративної будівлі Лосинівської селищної ради. Центр працює в форматі «єдиного вікна» та «прозорого офісу», що дозволяє вирішити декілька питань за один візит, доступний для людей з інвалідністю, а також для батьків з дитячими візочками. В приміщенні обладнаний дитячий куточок, створено робочі місця для працівників та місце для самообслуговування відвідувачів, скористатися яким може кожен мешканець громади.

На виконання ремонтних робіт та підготовку приміщення ЦНАП депутатами селищної ради було виділено 884 тис. гривень з місцевого бюджету.

Новий Центр забезпечить більш ніж 9 тисяч жителів громади доступом до 162 адміністративних послуг, включно з найнеобхіднішими в громаді: реєстрація (зняття з реєстрації) місця проживання, послуги соціального характеру, послуги для ВПО, ветеранів та членів їх сімей, земельні питання, реєстрація нерухомого майна, послуги з питань опіки та піклування та інші питання місцевого значення. Також в громаді створено віддалене робоче місце адміністратора в с. Галиця.

Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру громаді надали міжнародні партнери – шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні». Також громада отримала від проєкту оргтехніку для надання послуг в рамках кризової підтримки постраждалих громад.

В рамках партнерства з PROSTO працівники Лосинівської селищної ради пройшли цикл тренінгів, розроблених експертами для працівників ЦНАП, обмінювалися досвідом на заходах Проєкту з інституційної підтримки, а також активно співпрацювали в сфері інформування та залучення мешканців.

Також громада отримала оргтехніку для надання адміністративних послуг у рамках співпраці з Проєктом екстренного реагування на кризові ситуації, пов’язані із неспровокованим вторгненням рф в Україну від Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID).

На офіційному відкритті ЦНАП були присутні голова Лосинівської громади Анатолій Стрілець, народний депутат України Валерій Зуб, заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації Світлана Полторацька, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун та начальник відділу економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку Ніжинської РВА Вадим Шелест.

Фото: Лосинівська громада

Переглядів: 808
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: адміністративні послуги
Читайте також: