У Києві презентували Аналітичний портал, розроблений за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА
У Києві презентували Аналітичний портал, розроблений за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА

8 лютого 2024 року виконувач обов’язків директора Місії USAID в Україні Теодора Делл разом з Київським міським головою Віталієм Кличком презентували Аналітичний портал міста Києва.


Ця платформа на основі геоінформаційної системи (ГІС) дозволяє приймати рішення на основі даних щодо міського розвитку, готовності до надзвичайних ситуацій та благополуччя громадян. Вона підвищує доступність та зручність геопросторової інформації для планування територіального розвитку, міського аналізу, оцінки природних ресурсів, екологічного моніторингу та іншого. Це дозволяє проводити оцінку в реальному часі, сприяючи швидшому вирішенню питань розвитку громади.

«Співпраця Києва з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» – це ще один важливий крок у розвитку місцевого самоврядування в столиці як ефективної, незалежної, підзвітної громадянам, інклюзивної та сервісної інституції. Аналітичний портал Києва буде корисний для всіх. Міська влада в режимі реального часу матиме можливість оцінювати ситуацію в будь-якій сфері життєдіяльності столиці та оперативніше вирішувати питання розвитку громади. Після завершення воєнного стану в Україні і відкриття доступу до Порталу, мешканці столиці матимуть ще один інструмент доступу до всіх муніципальних послуг, а бізнес, донори та міжнародні партнери матимуть можливість бачити потреби і точки зростання для інвестування у відновлення і розвиток Києва», - зазначив мер столиці Віталій Кличко.

 

 

Виконувач обов’язків директора Місії USAID в Україні Теодора Делл сказав:

«У світі, де дані мають першочергове значення, Аналітичний портал міста Києва дає змогу владі дані для керуванням містом в режимі реального часу. Ця підтримка є свідченням нашої відданості прозорості, ефективності та сталому розвитку міст. Ф Флагманський проєкт USAID з децентралізації «ГОВЕРЛА» вже успішно працював із Львівською, Рівненською та Полтавською обласними адміністраціями над розробкою та використанням аналітичних порталів. Тепер і місто Київ зміцнює свою спроможність приймати обґрунтовані рішення для міського розвитку, готовності до надзвичайних ситуацій і добробуту громадян».

 

 

Аналітичний портал, побудований на основі ГІС, є трансформаційним інструментом для планування територіального розвитку, міського аналізу, оцінки природних ресурсів та екологічного моніторингу. Будучи вже успішно реалізованим у Львові, Рівному та Полтаві, Аналітичний портал міста Києва сприятиме процесам прийняття рішень та сталому розвитку столиці.

Переглядів: 664
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: електронне врядування
Читайте також: