Клесів, Рівненська область, і Вінтерсвейк, Нідерланди, стали партнерами
Клесів, Рівненська область, і Вінтерсвейк, Нідерланди, стали партнерами

7 лютого відбулося підписання меморандуму про співпрацю між українським селищем Клесів Рівненської області та нідерландським містом Вінтерсвейк. Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримав громади в налагодженні партнерства, що сприятиме економічному, культурному та туристичному розвитку.


Корі Джонсон, представник Офісу демократії та врядування Місії USAID в Україні, наголосив на тому, що Клесів і Вінтерсвейк об’єднують спільні цінності:

«Це партнерство є свідченням сили дружби, співпраці та непорушного зв’язку, який можна створити між громадами, розділеними милями, але об’єднаними спільними цінностями та прагненнями. І Вінтерсвейк, і Клесів мають багату історію, глибоку любов до мистецтва та шанобливе ставлення до природи. Ми в USAID надзвичайно пишаємося підтримкою встановлення партнерства між муніципалітетами, підтверджуючи нашу непохитну відданість цінностям, які поділяють наші країни – свобода, демократія та різноманітність».

Співпраця між Клесовом і Вінтерсвейком охопить такі напрями: економіка, муніципальні послуги, енергетика, освіта, культура та соціальна сфера. Партнери розроблятимуть спільні проєкти, обмінюватимуться досвідом, розвиватимуть дружні зв’язки між громадянами двох муніципалітетів, організовуватимуть заходи та робочі зустрічі.

«Для мене як для мера співпраця з Україною дуже важлива, тому що я вважаю, що Україна повинна бути членом сильної Європи. Наша співпраця з Клесовом передбачає не лише обмін інформацією та досвідом – я хочу запросити громадян Клесова, щоб познайомитися. Сподіваюся, що це буде дуже плідна співпраця. Наша міська рада готова підтримувати й будувати містки, щоб допомогти нашому новому партнеру», – сказав у своїй промові мер Вінтерсвейка Б. Я. Йоріс Бенгеворд.

Клесівський селищний голова Віктор Буйний зазначив:

«Меморандум – це угода, що допоможе пізнати культуру одне одного, і водночас можливості, які відкриваються перед жителями наших громад. Це новий щабель для обміну досвідом та новими ідеями між нашими муніципалітетами. Ми впевнені, що така співпраця Клесова та Вінтерсвейка сприятиме інноваціям щодо розробки спільних проєктів та обміну кращими практиками у сферах, що охоплюються меморандумом. Це можливість перейняття досвіду у вирішенні значущих питань, що постають перед нами».

Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам сказав: 

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» ставить на меті підсилити спроможність територіальних громад України, і Клесівська громада – одна з них. Підписання угоди про міжмуніципальне партнерство зміцнює місцеве самоврядування в його здатності співпрацювати з містами з інших країн та сприяє обміну знаннями, навичками і технологіями. Я вбачаю, що ця співпраця буде значно ширшою, оскільки партнерство між Клесовом і Вінтерсвейком може вплинути й на сусідні міста, які матимуть можливість долучитися до нових знань і технологій».

Переглядів: 1144
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: