Міста Володимир і Нерсборо підписали угоду про співпрацю
Міста Володимир і Нерсборо підписали угоду про співпрацю

Угоду про співпрацю між містами Володимир та Нерсборо днями підписали Володимирський міський голова Ігор Пальонка та член комісії з питань партнерства муніципалітету Нерсборо Девід Гуд.


Документ про співпрацю засвідчує, що обидві сторони зобов’язуються підтримувати тісні дружні відносини та співпрацювати у сферах взаємних обмінів між представниками молоді, освіти, культури, туризму, медичної сфери, соціального захисту, а також обмінюватися ідеями та сприяти економічному розвитку обох громад.

“Вважаю за честь, що наше місто поріднилось із Нерсборо у такий важкий для України час, адже для англійців ми стали лише другим містом-партнером. Щиро дякую усім, хто причетний до цієї гарної події – Роберту Френдту та кожному мешканцю Нерсборо за небайдужість й постійну підтримку України, а також волонтерам з ГО «Об’єднання «Активіст», адже завдяки їхній співпраці із з британським благодійником, в результаті започатковано нове міжнародне партнерство. Упевнений, що співпраця між Володимиром і Нерсборо буде плідною, довгостроковою та корисною для обох міст”, – зазначив міський голова.

Представники Нерсборо передали для рятувальників 3-го Державного пожежно-рятувального загону автодрабину та пожежну автоцистерну, які допомагатимуть рятувати життя людей.

 

 

Нерсборо – невеличке містечко із населенням у 15 тисяч, що славиться давньою історією та живе здебільшого з туристичної галузі, а також легкої промисловості. Для англійців Володимир став лише другим містом-партнером після німецької Бебри,  з якою у них була налагоджена співпраця ще пів століття тому. А для нашого міста це вже дев’ятий міжнародний партнер.


«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

Переглядів: 533
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: