Ніжин набув двох партнерів у Німеччині - Нойштадт та Вольфсбург

У ході шостої німецько-української конференції муніципальних партнерств Ніжинська громада офіційно закріпила співробітництво з двома містами Німеччини – Нойштадтом та Вольфсбургом.

Ніжинський міський голова Олександр Кодола зустрівся з мерами Нойштадта Мірко Шпікерманом та Вольфсбурга - Деннісом Вільманном для підписання документів про співпрацю.

Підписанню Меморандуму про співробітництво з Нойштадтом передував рік тісної комунікації між громадами та підготовчої роботи.

 

Співпраці між Ніжином та Вольфсбургом передувала піврічна підготовча робота.

 

«Підписання наших угод про солідарне партнерство в рамках німецько-української мережі муніципального партнерства є сильним знаком солідарності та готовності Вольфсбурга допомогти», — наголосив мер Денніс Вайльманн. «Я пишаюся нашою адміністрацією, політиками та нашими партнерами, які швидко та віддано розробили основу для нашої довгострокової та цілеспрямованої підтримки в Україні».

Налагодити партнерство між Ніжинською громадою та німецькими містами допомогли уродженці Чернігівщини, які мешкають в Німеччині.

 До речі, партнерство з Вольцбуром налагодила також Жовківська громада Львівської області.

 

 

Під солідарним партнерством розуміють усі муніципальні стосунки з українськими містами, які виникли внаслідок російсько-загарбницької війни – незалежно від того, чи зв’язки мають наслідком офіційний документ про партнерство, чи неформалізовану співпрацю. Від імені Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ) служба «Муніципалітети в одному світі» (SKEW) з 2015 року підтримує мережу муніципального партнерства в рамках проекту «Муніципальне партнерство з Україною». SKEW разом з Радою європейських муніципалітетів і регіонів (CEMR)/Німецькою секцією та Німецькою асоціацією міст пропонує всім муніципалітетам можливість надавати цільову та орієнтовану на потреби підтримку українському муніципалітету, в тому числі в рамках не -формалізоване солідарне партнерство.


Нагадаємо, розвиток муніципального партнерства між українськими та німецькими містами перебувають під патронатом Президента України Володимира Зеленського та Федерального президента Франка-Вальтера Штайнмайера.

За рік президентського патронату кількість партнерств зросла більш ніж удвічі і на сьогодні – це 186 угод про співробітництво між громадами.

На шостій німецько-українській конференції муніципальних партнерств Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмайер висловив переконання, що «Немає довготривалішої та стійкішої підтримки, ніж ці зв’язки між людьми в наших двох країнах! Ця хвиля солідарності не повинна вщухати. Навпаки: зараз важливо консолідувати партнерські відносини та розраховувати на довгострокову підтримку. Тому що війна не закінчилася лише тому, що заголовки затьмарені іншими конфліктами. Ці тісні партнерські стосунки потрібні, особливо з огляду на реконструкцію. Ці 186 партнерств спрямовані в майбутнє навіть після війни. Кожне партнерство між німецькою та українською громадами зміцнює зв’язки з Європою. Кожне з цих партнерств допомагає Україні продовжувати шлях до вступу до Європейського Союзу».

Президент України Володимир Зеленський висловив певність, що представники українських міст можуть вказати й на можливості для спільної економічної роботи, які є зараз в Україні. «Я вірю, що відносини між Україною та Німеччиною стануть однією з найнадійніших опор усієї Європи. Безпековою, економічною, соціальною опорою. І особливо тоді, коли Україна стане повноправною частиною Європейського Союзу. І я пишаюся всіма прикладами нашої співпраці та щиро бажаю успіху всім вам у розвитку відносин між містами, між регіонами, між самоврядуванням наших країн. Що ближче ми з вами – Україна та Німеччина, – то далі від реалізації божевільної мети путіна знищити нормальне людське життя в Україні та в інших країнах-сусідках росії».

Переглядів: 1047
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: