«Не буде вмикання тумблера – раз, і ми в ЄС. Це має бути величезна праця на кожному рівні», - В’ячеслав Негода
«Не буде вмикання тумблера – раз, і ми в ЄС. Це має бути величезна праця на кожному рівні», - В’ячеслав Негода

План євроінтеграції Львівської області запропонував регіону розробити В’ячеслав Негода, керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, говорячи про те, хто має дати взірець для наслідування іншим регіонам України.

Про це він сказав під час Форуму регіонального розвитку, що пройшов у Львові. Серед багатьох питань, на заході обговорили і питання формування ефективної регіональної політики в контексті євроінтеграції.

«Дорога до ЄС має чимало труднощів. Тому рух до ЄС - це має бути величезна праця на кожному рівні – національному, регіональному, місцевому. Не буде вмикання тумблера – раз, і ми в ЄС. Всі країни працювали напружено, щоб ввійти до ЄС. Це цілий процес і комплекс політичних, юридичних, економічних та інших питань. Нема змісту вступати в будь-яке об’єднання, якщо наша економіка від цього не виграє. Тому ми маємо бути конкурентоспроможними. От над чим маємо працювати. А хто має в Україні стати драйвером, лідером? Мені здається що лідером у євроінтеграції, з точки зору регіону, має стати Львівщина. Це ваш обов’язок і маєте всі можливості такими стати, - сказав В’ячеслав Негода. - Давайте на Львівщині зробимо план євроінтеграції Львівської області! Або  назвіть як завгодно цей документ. Але там має бути все те, що спрямовано на євроінтеграцію і всі будуть на вас рівнятися. Ви це можете, вмієте і ви зобов’язані це зробити».

Він нагадав, що в рекомендаціях єврокомісії є 9 головних пунктів, серед яких на першому місці - реформа держуправління.

«А чому не економіка, судова реформа чи боротьба з корупцією, про які йдеться в наступних пунктах? Бо без ефективної лідерської позиції системи органів влади, виконавчої влади, ми не зможемо нічого досягти. Без професіоналізації, без інституційної спроможності ми не зможемо рухатися вперед».

Нагадаємо, 14 грудня у Львові відбувся Форум регіонального розвитку. Мета - об'єднання громад, громадського сектору та бізнесу задля регіонального розвитку.

Форум став майданчиком для відкритого діалогу між усіма зацікавленими сторонами, залученими до розробки та реалізації державної регіональної політики, на якому обговорили питання формування ефективної регіональної політики в контексті євроінтеграції; нові можливості, які виникають завдяки участі в міжнародних програмах фінансування; залучення фінансування з міжнародних програм та грантів для розвитку територіальних громад та бізнесу.

В заході взяли участь представники ЄС в Україні, міжнародних неурядових організацій, Офісу Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства та бізнес-середовищ.

Організатор події - установа «Агенція регіонального розвитку Львівської області» за підтримки Львівської обласної військової адміністрації та Львівської обласної ради.

Переглядів: 538
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: В'ячеслав Негода
Читайте також: