Вижницька громада та комуна Мілішівці побраталися
Вижницька громада та комуна Мілішівці побраталися

Вижницька громада Чернівецької області та комуна Мілішівці Сучавського повіту Румунії підписали угоду про співробітництво.


Сторони мають наміри співпрацювати в сферах промисловості, сільського господарства, освіти та охорони здоров'я, культури, туризму, спорту, екології, розвитку бізнес-середовища, безпеки.

Під час візиту делегації Вижницької громади до міста-побратима, сторони обговорили концепцію спільного проекту в галузі безпеки, який планують направити на розгляд спільної операційної програми Interreg NEXT Румунія-Україна.

За даними ГО «Товариство дослідників України», 379 громад уклали загалом  1355 договорів про побратимство або солідарне партнерство з муніципалітетами інших країн. 


«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

Переглядів: 301
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: