Усі гроші з Дорожнього фонду перенаправлять на потреби безпеки та оборони. За що ремонтуватимуть та утримуватимуть дороги?
Усі гроші з Дорожнього фонду перенаправлять на потреби безпеки та оборони. За що ремонтуватимуть та утримуватимуть дороги?

Нещодавно прийняті зміни до Бюджетного кодексу передбачають зокрема, що у 2024 році гроші Державного дорожнього фонду, а це 95,2 млрд грн, будуть спрямовані на зміцнення армії та посилення оборони держави. Отже грошей на будівництво доріг значно поменшає, але чи не означає це, що дорожня галузь залишиться зовсім без фінансування?


У Міністерстві фінансів України повідомили, що у наступному році дорожня галузь продовжить отримувати фінансування завдяки трьом ключовим джерелам:

  • Невідкладні заходи, пов’язані з утриманням доріг у зимовий період, фінансуватимуться за рахунок залишків коштів, джерелом формування яких були доходи Державного дорожнього фонду станом на 1 січня 2024 року, які не використані в попередні бюджетні періоди (2021-2023 роки).
  • Дороги, які є необхідними для військових потреб, будуть фінансуватися за рахунок коштів з резервного фонду Уряду України.
  • Будівництво та ремонт доріг також заплановано в рамках проектів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями та урядами країн-партнерів.

Переглядів: 562
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: бюджет
Читайте також: