У Почаївській громаді на Тернопільщині розпочав роботу Дія Центр
У Почаївській громаді на Тернопільщині розпочав роботу Дія Центр

Відкриття Дія Центру в Почаївській громаді Тернопільської області відбулося 2 лютого 2024 року. Центр надаватиме 239 послуг для майже 18 000 мешканців. Приміщення сучасного ЦНАП обладнане для потреб осіб з інвалідністю та відвідувачів з дітьми; також у Центрі створено місце для самообслуговування, встановлено термінал для швидкої сплати адмінзбору, функціонує інформаційно-консультативний пункту для бізнесу.


У Дія Центрі працюють 7 адміністраторів (включно із державним реєстратором фізичних і юридичних осіб та нерухомого майна), також створено 6 віддалених робочих місць у старостинських округах громади. Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру громаді надали міжнародні партнери – шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

Василь Бойко, голова Почаївської громади, зазначив:

«Сьогоднішня подія знаменна для нашої громади. Це спільне досягнення разом із партнерами - Тернопільською обласною військовою адміністрацією, залученими проєктувальниками, підрядниками та нашими партнерами з проєкту PROSTO. Коли я говорю про сьогоднішній результат - це передовсім про доступність всіх витребуваних послуг в одній установі. Бажаю працівникам ЦНАП витримки та людяності, щоб жителі громади, які сюди будуть заходити завжди виходили з посмішкою на обличчі і були задоволені якістю наданих послуг».

Задум відкрити сучасний ЦНАП у громаді з'явився ще в 2020 році, а у 2022 році було прийняте рішення про проведення реконструкції нежитлового приміщення на першому поверсі 5-поверхового житлового будинку в центрі Почаєва.

 

 

Володимир Важинський, виконуючий обов'язки начальника Тернопільської обласної військової адміністрації, сказав:

«Дуже гарний ЦНАП, особливо важливо, що витримані всі норми щодо доступності приміщення, оскільки зараз ми маємо багато поранених людей, які приходять з війни. Нехай ця інституція служить для людей - жителів громади та переселенців, щоб всі змогли отримати якісні послуги».

 

 

Всього на роботи по облаштуванню ЦНАП витрачено близько 3,3 млн. грн, з яких 2,3 млн. - субвенція з державного бюджету і майже мільйон з бюджету громади. Загальна площа приміщення ЦНАП Почаївської громади становить 155,7 кв.м.

Віталій Кудлак, начальник Кременецької районної військової адміністрації, привітв громаду з відкриттям ЦНАП:

«Сьогоднішня подія добре ілюструє, що в Україні влада, як державна, так і органи місцевого самоврядування стають ближчими до людей і це європейська практика. В Україні немає боязні делегувати повноваження на місця, щоб наблизити надання послуг до людей. Впевнений, що з таким підходом ми стаємо сильнішими і обов'язково переможемо».

 

 

Загалом на Тернопільщині працює вже 55 ЦНАП та 139 віддалених робочих місць адміністраторів.

Олег Білоус, екперт проєкту PROSTO, подякува команді Почаївської міської ради за злагоджену співпрацю, проактивну позицію та невичерпну позитивну енергію:

«Завдяки конструктивній взаємодії та спільним зусиллям, мешканці вже отримують і надалі отримуватимуть якісні та доступні послуги, що сприяє комфортному проживанню та сталому розвитку громади. Дякую за наполегливу працю, самовіддачу і бажання змінювати на краще».

Переглядів: 1894
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: адміністративні послуги
Читайте також: