Місцеве самоврядування в цифрах: дані Моніторингу реформи станом на 1 жовтня 2023 року
Місцеве самоврядування в цифрах: дані Моніторингу реформи станом на 1 жовтня 2023 року

350 договорів про співробітництво територіальних громад уклали органи місцевого самоврядування станом на 1 жовтня 2023 року. Такі дані чергового Моніторингу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, підготовленого Мінінфраструктури.


Нагадаємо, що співробітництво територіальних громад – це один з інструментів розвитку їх територій, створений в рамках реформи місцевого самоврядування в 2014 році. Він надає громадам можливість об’єднувати ресурси – фінансові, матеріальні, кадрові для реалізації спільних дороговартісних проектів.

За даними Моніторингу, з 2020 року (тоді відбулися місцеві вибори на новій територіальній основі громад і районів) інструментом співробітництва громад скористалося 548 територіальних громад. Ці дані не враховують тимчасово окуповані території громад.

Найбільше громади співпрацюють у сферах освіти та охорони здоров’я.

 

 

Нагадаємо, 16 січня 2023 року Парламент прийняв Закон «Про внесення змін до Закону України "Про співробітництво територіальних громад" щодо упорядкування окремих питань співробітництва територіальних громад». Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури затвердило Наказом Примірні форми договорів про співробітництво територіальних громад та додаткові договори про приєднання до співробітництва.

Міжнародне співробітництво, доходи і видатки органів місцевого самоврядування, старости та старостинські округи, військові адміністрації населених пунктів - ці та інші дані - у Моніторингу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Моніторинг реформи за інші періоди є за посиланням. 

Переглядів: 3157
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: моніторинг
Читайте також: