Як працює "мобільний ЦНАП" Балаклійської громади на Харківщині

Наприкінці січня 2023 року Балаклійська громада, що на Харківщині, отримала авто та два комплекти техніки для надання послуг мешканцям від шведсько-українського проєкту PROSTO "Підтримка доступності послуг в Україні".


Щотижня команда "мобільного ЦНАП" Балаклійської громади у складі адміністратора та фахівця Пенсійного фонду надають мешканцям необхідні адміністративні послуги, як то відновлення документів, оформлення субсидій та інші.

Наприклад, у Миловському старостинському окрузі пошкоджені всі багатоквартирні будинки та понад 40% приватного житла, тому з початком прийому заявок на компенсацію за знищене майно, попит на послуги "мобільного ЦНАП" збільшився в рази. Багато мешканців просто не мають смартфонів чи є-підписів для оформлення необхідних документів через "Дію". Альтернативи – долати не завжди простий шлях до Балаклії або записуватися на візит "мобільного ЦНАП".

Тож, поки Артавазд Тепанян, староста Міловського округу Балаклійської громади, захищає нас у лавах ЗСУ, його колеги працюють над відновленням життєдіяльності округу після важких часів окупації та шквальних обстрілів регіону.

Дивіться у відео, як "мобільний ЦНАП" допомагає мешканцям зменшити тягар викликів на шляху відновлення та покращення життєвих умов:

 

 

Переглядів: 746
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: адміністративні послуги
Читайте також: