Індустріальні парки: до Реєстру внесуть три нових, а от непрацюючі обіцяють вилучити з нього
Індустріальні парки: до Реєстру внесуть три нових, а от непрацюючі обіцяють вилучити з нього

У жовтні Реєстр індустріальних (промислових) парків поповнився трьома майданчиками. У той же час, у Верховній Раді пообіцяли, що виключатимуть з нього усі непрацюючі парки і вони не зможуть претендувати на передбачені законом пільги та допомоги.


За повідомленням Міністерства економіки України, в жовтні Уряд вніс до Реєстру такі індустріальні парки: «ЕкоСтіл» на Дніпропетровщині, «ІСКРА» на Івано-Франківщині та «Сигнівка» у Львові.

Усього, як повідомили в Міністерстві, до Реєстру індустріальних (промислових) парків включено 68 майданчиків. Хоча поки там відображаються лише 63.

У Верховній Раді обіцяють, що невдовзі парків в Реєстрі поменшає.

Заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, зазначає:

«Держава створила податкові та митні стимули для резидентів індустріальних парків, багатьом з них громади надали пільги за місцевими податками. На розвиток їхньої інфраструктури у законопроєкті про Державний бюджет України на 2024 рік передбачено 1 млрд грн. Ця підтримка має бути спрямована індустріальним паркам, де місцева влада і керуючі компанії активно шукають інвесторів, будуть промислові будівлі, підводять дороги і маршрути громадського транспорту, залізницю, електрику й газ. Для всіх інших - процедура виключення з Реєстру і можливість повернутись до нього після опрацювання помилок».

За його словами, виключення непрацюючих парків з Реєстру передбачено Законом України про індустріальні парки, зокрема змінами, які були внесені ще в 2021 році.

«Всі, хто мав бажання привести свою роботу у відповідність до вимог Закону, мали на це два роки. Цього більш ніж достатньо», - сказав Дмитро Кисилевський, але при цьому нагадав, що виключення індустріального парку з Реєстру не є підставою для його ліквідації.

Індустріальний парк, виключений з Реєстру індустріальних парків, може бути повторно включений до нього не раніш як через 6 місяців після виключення.

«У 2024 рік Україна має вступити з оновленим реєстром індустріальних парків, які не чекають з моря погоди, склавши руки, а створюють всі необхідні умови, щоб виграти конкуренцію за інвестиції», - сказав народний депутат.

Переглядів: 2246
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: інвестиції
Читайте також: