Стратегія відновлення та розвитку Одеської області: проєкт DECIDE презентував аналітичну частину документа

 

Аналітичну частину Стратегії відновлення та розвитку Одеської області, яку разом з партнерами розробляють Одеська обласна державна адміністрація та Швейцарсько-український проєкт DECIDE, презентували  під час Форуму відновлення Одещини «Регіональний розвиток. Просторове планування», що цими днями проходить в регіоні.


Про це повідомляється на офіційній Facebook-сторінці DECIDE.

Розробка Стратегії стала можливою завдяки Посольству Швейцарії в Україні.

Під час Форуму, участь в якому взяли начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер та заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Роман Григоришин, були представлені аналітика та проміжні висновки до Стратегії відновлення і розвитку регіону.  Ці напрацювання представли експерт з питань стратегічного планування та стратегічних комунікацій проєкту DECIDE Мирослав Кошелюк та Дмитро Ливч, експерт у галузі державної політики, розробки стратегій та приватного капіталу, партнер CIVITTA, який долучилася до процесу в межах співпраці із проєктом.

Як повідомляється, команда сформувала першу версію аналітичного звіту, що стане основою для стратегії області. Для цього провели кабінетне дослідження, яким охопили 82 територіальні громади Одещини та 8 профільних департаментів, а також проаналізували більш як 40 публічних джерел.

Також було проведено польове дослідження - інтерв’ю із ключовими стейкхолдерами, соцопитування мешканців області, дослідження настроїв бізнесу та низка публічних круглих столів. Разом з тим проєкт провів консультації з громадськістю.

 

 

Загалом, аналітична частина Стратегії  відновлення і розвитку Одеської області враховуватиме: людський капітал; географічний потенціал; природно-ресурсний потенціал; інфраструктуру; економічний потенціал; врядування та фінанси; національну рамку відновлення; стратегічні виклики та перспективи.

Роботу над цією частиною стратегічного документу DECIDE продовжить до грудня.

Водночас триватиме робота над програмною і проєктною частинами документа.

Відеозапис Форуму відновлення Одещини: 

 

 


Загалом над Стратегією працюють: Одеська обласна військова адміністрація – замовник; Швейцарсько-український проєкт DECIDE — «Децентралізація для розвитку демократичної освіти»; CIVITTA; Агенція регіонального розвитку Одеської області виконує роль платформ, на базі якої відбувається планування; Швейцарсько-український проєкт «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD); Програма «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарією і виконується Фондом Східна Європа; Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» (ГОВЕРЛА); ГО «Агенція відновлення та розвитку» в рамках Програми «Сприяння громадській активності Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні; ГО «Ліга сильних»; Литовсько-український консорціум #UKRebuild: Future Cities.

Переглядів: 2081
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: просторове планування
Читайте також: