Програма USAID DOBRE підтримує місцевий економічний розвиток та відновлення
Програма USAID DOBRE підтримує місцевий економічний розвиток та відновлення

Про те, які можливості можна використати для свого розвитку в складний економічний час, фахівці та експерти Програми USAID DOBRE розповіли громадам на Майстерні LED BOOST 17-18 вересня у Львові.


Учасники з 20-ти громад-партнерів DOBRE із Харківської, Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей змогли розширити свої уявлення про підходи до сталого місцевого економічного розвитку та про практичні інструменти їх втілення. Всіх турбувало, як зберегти і примножити робочі місця та як залучити інвестора у нинішній складний час. На заході також можна було протестувати власні потенційні проєкти та обговорити їх із фахівцями.

«Приємно вражений активністю учасників, з якими ми працювали ці два дні та допомогли їм визначити принаймні два пріоритетні проєкти з відновлення місцевої економіки, – говорить експерт з місцевого економічного розвитку USAID DOBRE Віталій Юрків. – Попри виклики війни рф проти України, громади не лише планують, а й активно впроваджують проєкти з відновлення, щоби повернутися до активного сталого розвитку якомога швидше».

До Майстерні LED BOOST також завітали директор Департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, керівниця проєктів Центру підтримки підприємництва при Львівській міській раді Анна Чуба та фахівці Програми PEARL Ukraine/Global Communities.

Зокрема, Степан Куйбіда обговорив із представниками громад можливості співпраці органів місцевого самоврядування з обласною владою для підтримки бізнесу, в тому числі нового та релокованого. Анна Чуба розповіла, які інституції місцевого розвитку можуть надавати підтримку та стимулювати до підприємництва.

«На таких заходах є безцінним спілкування з колегами, експертами, налагодження контактів та отримання нових знань», – ділиться враженнями від Майстерні LED BOOST заступник міського голови Мереф’янської громади Харківської області Сергій Єршов.

 

 

Програма USAID DOBRE в другому етапі передбачає фінансову підтримку в розмірі $30 000 пріоритетного проєкту місцевого економічного розвитку в 52 громадах-партнерах. Також передбачена технічна та консультаційна підтримка до та під час реалізації проєкту.

«Одна з ідей, яка для мене цікава, – це створення кулінарного хабу в моїй Лановецькій громаді з професійним обладнанням. Такий проєкт також створив би можливість проводити соціальні майстер-класи та реалізувати інші ідеї», – розповів після заходу підприємець та шеф-кухар Станіслав Ткачук із Тернопільщини.

До кінця цього тижня Майстерня LED BOOST прийме учасників із ще 40-ка громад-партнерів Програми USAID DOBRE.

 

Переглядів: 1119
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: міжнародна підтримка
Читайте також: