Хотин та Берат стали містами-побратимами
Хотин та Берат стали містами-побратимами

Офіційна делегація Хотинської міської ради повернулася з Албанії, де перебувала з робочим візитом.

Результат роботи делегації – підписання договору про співробітництво. Про це повідомляє сайт Хотинської міської ради.

«Минулого тижня завершили важливу роботу в далекій від нас, прекрасній країні Албанія. Надзвичайно важка поїздка (близько 4 тисяч кілометрів за кермом), інтенсивна робота в муніципалітеті, але маємо чудовий результат – нового партнера. Це місто-побратим Берат, – розповів Хотинський міський голова Андрій Дранчук. – Позаду довготривалий шлях переговорів відділу економічного розвитку та міжнародного співробітництва міської ради з посольством України в Албанії (почали цю роботу ще навесні 2023 року) щодо пошуку партнерів та підготовки всієї документації. Вірю, що попереду – нові проєкти та ефективна співпраця».

За словами міського голови, сторони спільно опрацьовують проєкти у галузі освіти, в агропромисловому секторі  для розвитку крафтового виробництва, туризму, молодіжних програм.

«Завдячуючи чіткій і оперативній роботі Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Албанія Володимира Шкурова та всієї команди цього посольства Хотин має таке важливе міжнародне партнерство. Дякую всім залученим працівникам Хотинської міської ради за прекрасний результат»,- сказав Андрій Дранчук.


Про місто-побратима

Берат – одне з найцікавіших історичних міст Албанії (2300 років). Населення – близько 45 500 жителів. Розташоване на півдні Албанії, в родючій долині річки Осумі, центр великого сільськогосподарського району. Найвідвідуваніше місто Албанії, куди приїжджають туристи з усього світу. На скелястому пагорбі поряд із ним розташована середньовічна фортеця, зведення якої датується XIII століттям. Історичний центр Берата занесений до каталогу Світової Спадщини ЮНЕСКО.

 

 

Переглядів: 806
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство
Читайте також: