Особливості складання проєктів місцевих бюджетів на 2024 рік - експертний огляд
Особливості складання проєктів місцевих бюджетів на 2024 рік - експертний огляд

Процес формування місцевих бюджетів на 2024 рік розпочався у важких умовах повномасштабного воєнного вторгнення та правового режиму воєнного стану, що продовжуються в Україні. Негативні наслідки цих подій зумовлюють загострення проблем сталого та збалансованого розвитку територіальних громад. Отже, в діяльності місцевого самоврядування виникають специфічні вимоги та обмеження економічного та фіскального змісту.

Лише послідовна та адаптована до несприятливих зовнішніх умов система планування місцевих бюджетів здатна забезпечити результативність бюджетного регулювання, створити умови для відновлення прийнятної динаміки фінансово-бюджетних показників на місцевому рівні.

Наявні виклики зумовлюють необхідність надзвичайно зваженого підходу до визначення напрямів використання бюджетного ресурсу. Організація бюджетного планування має відбуватися на засадах єдності підходів, відповідальності, інформаційної прозорості та ефективності. У цей складний для України час це дасть змогу забезпечити повсюдну реалізацію повноважень місцевого самоврядування на шляху досягнення стратегічних і програмних цілей стабілізації, відновлення та розвитку.

Щоб підвищити спроможність органів місцевого самоврядування з управління місцевими бюджетами в умовах правового режиму воєнного стану, експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» підготували експертний огляд «Особливості складання проектів місцевих бюджетів на 2024 рік» (ЗАВАНТАЖИТИ PDF, 0,6 МВ)

Основою представлених матеріалів є листи Міністерства фінансів України щодо формування державного та місцевих бюджетів, матеріали містять обґрунтування та пояснення найбільш важливих змін та вимог бюджетного процесу-2024.

Зокрема, це важливі положення, що відповідають рекомендаціям Мінфіну в частині гармонізації систем стратегічного планування, економічного програмування та програмно-цільового бюджетування.

Приєднані файли:
Переглядів: 8458
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: бюджет
Читайте також: