В Шпиківській громаді на Вінниччині відкрили ЦНАП
В Шпиківській громаді на Вінниччині відкрили ЦНАП

17 серпня у Шпиківській громаді розпочав роботу Центр надання адміністративних послуг. ЦНАП надаватиме 117 послуг, якими зможуть скористатися 16 тисяч місцевих жителів та 1700 ВПО з 27 населених пунктів громади.


Серед послуг такі затребувані для мешканців, як реєстрація місця проживання, призначення субсидій, допомог, пільг, консультацій, послуги для ВПО, реєстрація актів цивільного стану, нотаріальні дії.

Голова Шпиківської громади Микола Кривоцюк зазначив:

«Сьогоднішня подія - початок роботи Центру надання адміністративних послуг в Шпиківській територіальній громаді - ще один крок на шляху посилення спроможності розвитку місцевого самоврядування працювати на благо мешканців. Це - результат спільної роботи громади, органів державної  влади та міжнародних партнерів».

Сучасний ЦНАП створено з коштів місцевого бюджету (близько 4 млн. грн.) та за підтримки Народного депутата України Лариси Білозір, Вінницької обласної ВА та Тульчинської районної ВА.

 

 

Лариса Білозір, народна депутатка України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради України:

«Через те, що повномасштабне вторгнення росії зупинило всі державні програми розвитку мережі ЦНАПів в Україні. Шпиківській громаді довелось думати над тим, де знайти ресурс, щоб реалізувати важливу для людей ініціативу. Ми своєю чергою долучились на етапі ремонту приміщення, а нині закупили меблі для створення умов для працівників. Впевнена, що ЦНАП у Шпикові стане місцем, де зручно та швидко мешканці громади та внутрішньо переміщені особи зможуть отримати увесь спектр адміністративних та соціальних послуг, без нервів, черг і без потреби бігати по кабінетах».

 

 

Інституційну та методологічну підтримку у створенні належного Центру громаді надали міжнародні партнери - шведсько-український проєкт PROSTO "Підтримка доступності послуг в Україні". Експерти Проєкту розробили дорожню карту створення ЦНАП, надали підтримку в підготовці документів, плану зонування ЦНАП. Співробітники ЦНАП пройшли навчання за 5-ти модульною програмою, яка  забезпечила базові знання спеціалістів ЦНАП.

 

 

Фото - з офіційного сайту Шпиківської громади та фейсбук-сторінки народної депутатки України Лариси Білозір

Переглядів: 1370
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: адміністративні послуги
Читайте також: