Основи цифрової безпеки органів місцевого самоврядування в контексті відбудови України - новий проект для громад

Питання кіберзахисту в Україні сьогодні особливо актуальне. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну виросла кількість кібератак на інформаційні системи, ресурси, веб-сайти органів державної влади – центральних та місцевих органів виконавчої влади, ОМС. Війна ведеться також у інформаційному та кіберпросторі. Тому кіберзахист українських інформаційно-комунікаційних систем потребує ще більшої уваги на всіх рівнях.

Керівників та фахівців з діджиталізації у територіальних громадах запрошують до участі проєкті "Основи цифрової безпеки органів місцевого самоврядування в контексті відбудови України", що буде реалізований за підтримки Європейського союзу та Міжнародного фонду "Відродження" в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

Цифрова грамотність сьогодні є однією із вимог для ефективної роботи будь-якого державного органу, зокрема ОМС. Це перш за все здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі, навчанні, професійному та особистісному розвитку. Під час воєнного стану серед фахівців кібербезпеки у громадах виріс запит на посилення знань та навичок з використання цифрових інструментів для дистанційної роботи:

  • для проведення нарад
  • для роботи з інформацією
  • для організації робочого процесу взагалі (електронний документообіг, електронна пошта та інші сервіси)

Представників громад просять пройти опитування щодо самооцінки щодо навичок кібергігієни – грамотного та безпечного поводження у цифровому просторі. Дедлайн для реєстрації - 23 серпня: https://forms.gle/s97j6zpLy5Tcxvf9A

На основі ваших відповідей команда проєкту "Основи цифрової безпеки органів місцевого самоврядування в контексті відбудови України" розробить 5 вебінарів щодо основ кібербезпеки для ОМС, які будуть проведені у вересні (дати будуть анонсовані додатково) й буде обрано 5 громад, для яких експерти розроблять дорожню карту з підготовки та впровадження програми цифрової безпеки в громадах.

Переглядів: 1096
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: електронне врядування
Читайте також: