У Чоповицькій громаді Житомирщини відкрили сучасний ЦНАП
У Чоповицькій громаді Житомирщини відкрили сучасний ЦНАП

31 липня 2023 року у Чоповицькій громаді Житомирської області відкрили сучасний Центр надання адміністративних послуг, який забезпечить мешканцям якісні та доступні послуги.


Приміщення ЦНАП знаходиться в центрі громади та організовано з дотриманням вимог для зручності відвідувачів.

ЦНАП надаватиме 168 послуг, якими зможуть скористатися близько 6 тисяч мешканців з 26 населених пунктів громади. Серед послуг такі затребувані, як реєстрація місця проживання, послуги соціального характеру, реєстрація та надання довідок для ВПО, довідки з ДЗК, пенсійні послуги тощо. Планується, що найближчим часом у ЦНАП будуть надаватися послуги ДРАЦС.

Інституційну та методологічну підтримку у створенні Центру громаді надали міжнародні партнери – шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні». Експерти Проєкту підготували дорожню карту створення належного ЦНАП та фактично рік супроводжували модернізацію ЦНАП в громаді. Разом із спеціалістами громади були відпрацьовані всі необхідні документи для належної організації роботи Центру; проведено 5-ти модульне навчання для спеціалістів селищної ради і команди ЦНАП. Керівниця ЦНАП пройшла тренінги з гендерних питань і навчання по залученню та інформуванню населення.

У ЦНАП також облаштовано «дитячий куточок» та «куточок самообслуговування» з вільним доступом до Інтернет, встановлено термінал для оплати послуг.

Селищний голова Михайло Філоненко подякував усім, хто долучився до створення ЦНАП та доклав чималих зусиль, щоби сьогодні мешканці громади змогли отримувати якісні послуги у комфортних умовах. На відкриття Центру також завітали народний депутат України Арсеній Пушкаренко та заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський.

Фото з сайту www.chopovycka-gromada.gov.ua

Переглядів: 1927
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: адміністративні послуги
Читайте також: