Міжнародне і міжмуніципальне співробітництво громад: дані Моніторингу реформи від Мінінфраструктури
Міжнародне і міжмуніципальне співробітництво громад: дані Моніторингу реформи від Мінінфраструктури

356 територіальних громад уклали майже півтори тисячі договорів міжнародного партнерства з муніципалітетами із 62 країн світу.


Про це свідчать дані Моніторингу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади станом на ІІ квартал 2023 року, який підготувало Мінінфраструктури.

Найактивніше міжнародне партнерство розвивають громади Закарпатської та Львівської областей. Станом на 1 липня 2023 року, територіальні громади цих областей уклали 257 та 226 договорів про побратимські відносини.

 

 

Повільніше розвивається міжмуніципальне співробітництво всередині країни. За пів року 29 громад налагодили такі відносини. Всього, станом на 1 липня, 476 громад уклали 315 договорів про міжмуніципальне співробітництво. Найчастіше громади співпрацюють між собою у сферах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту.

 

 

Нагадаємо, 16 січня 2023 року Парламент прийняв законопроект №5742 «Про внесення змін до Закону України "Про співробітництво територіальних громад" щодо упорядкування окремих питань співробітництва територіальних громад» (Закон №2867). Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури затвердило Наказом Примірні форми договорів про співробітництво територіальних громад та додаткові договори про приєднання до співробітництва.

Більше даних – у Моніторингу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади (ЗАВАНТАЖИТИ PDF, 4,2 МБ).

Приєднані файли:
Переглядів: 4047
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: моніторинг
Читайте також: