Пліч-о-пліч: Олексій Кулеба анонсував початок проєкту відбудови громад найбільш постраждалих регіонів
Пліч-о-пліч: Олексій Кулеба анонсував початок проєкту відбудови громад найбільш постраждалих регіонів

Заступник Керівника Офісу Президента України та Виконавчий Секретар Конгресу регіональних та місцевих влад Олексій Кулеба, який за дорученням Президента України перебуває з робочим візитом на Херсонщині, в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів про старт проєкту відбудови регіонів “Пліч-о-пліч”.


Проєкт “Пліч-о-пліч” обʼєднує людей, громади, органи місцевого самоврядування для відновлення населених пунктів, які зруйнували російські окупанти.

За словами Олексія Кулеби, Херсонська область стане пілотним регіоном, як один з найбільш постраждалих в Україні.

“Так, Херсонщина під обстрілами, в небезпеці, але є запит на повернення людей. Люди повертаються до своїх домівок. Тилові області беруть [під патронатство, – ред.] зараз населені пункти, громади [Херсонщини, – ред.], які в умовній безпеці. Ця небезпека не набагато більша, ніж на території всієї України” – розповів Олексій Кулеба.

 

 

Аби якнайшвидше повернути українців до рідних домівок, пріоритетними обʼєктами стануть житло, обʼєкти критичної інфраструктури, які підпадають під поточне відновлення. Це стосується заміни вікон, дверей, даху, покрівлі тощо. Наступний етап “Пліч-о-пліч” передбачає масштабування проєкту на інші області та капітальну відбудову.

 

 

На початку ініціативи уже 15 тилових регіонів взяли патронатство над 26-ома населеними пунктами Херсонщини і долучаються технікою, матеріалами, фахівцями відповідних спеціальностей. Начальники обласних військових адміністрацій наділені можливостями залучати місцевий приватний бізнес.

 

 

В умовах децентралізації та національної програми #WebuildUkraine проєкт “Пліч-о-пліч” обʼєднує не лише регіональні та місцеві влади, а й конкретні громади навколо відбудови та є прикладом гуманітарної взаємодії на місцевому рівні.

 

 

Переглядів: 1750
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: відновлення
Читайте також: