Музей Митрополита Андрея Шептицького у Львові став інклюзивнішим завдяки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»
Музей Митрополита Андрея Шептицького у Львові став інклюзивнішим завдяки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

В рамках проєкту «Безбар’єрне суспільство як елемент взаємоповаги між людьми та запорука розвитку громади», який реалізовується Львівською Асоціацією Розвитку Туризму за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», у Музеї Митрополита Андрея Шептицького у Львові впроваджено низку заходів для розвитку інклюзивності його території. Тепер у музеї проводяться інклюзивні екскурсі для осіб з інвалідністю.


Нещодавно у музеї відбулася інклюзивна екскурсія для нечуючих людей. Екскурсію, проведену директором музею отцем Севастіяном і перекладену жестовою мовою, відвідали 25 людей з порушеннями слуху. Екскурсанти побували в Храмі Климентія Шептицького, дізналися про його історію та про особистість Митрополита Андрея Шептицького.

Олена Чернишова, голова відокремленого підрозділу Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю, яка перекладала екскурсію, зазначила:

«Ми познайомилися з натхненником створення Музею Митрополита Андрея і його директором – отцем Севастіяном. Наша екскурсія почалася з Храму Климентія Шептицького. Історія Храму вражає та надихає, бо, незважаючи на пережите, він приймає відвідувачів. Чудова екскурсія, що сягає корінням у давнину і до сьогодення з можливістю ступати й доторкнутися до древнього каміння наших пращурів, дізнатися про величну постать Митрополита Андрея Шептицького».

Ця екскурсія стала третьою інклюзивною, проведеною в Музеї Митрополита Андрея Шептицького: раніше в рамках проєкту «Безбар’єрне суспільство як елемент взаємоповаги між людьми та запорука розвитку громади» вже проводилися подібні заходи для нечуючих і незрячих осіб.

Детальніше з результатами проєкту можна дізнатися за ПОСИЛАННЯМ.

Переглядів: 1500
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: соціальні послуги
Читайте також: